DonaldBurghardt

profiel DonaldBurghardt

Naam

Donald Burghardt

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

3

Lid sinds

07 October 2015

Favorieten

Fav. land

Japan

Fav. stad

Tokyo

Over mij

Tot nu soloreizend (behalve op vakanties t/m 2014) voor de combinatie van mijn passie fotografie en de liefde voor reizen. De lancering van de Spaceshuttle: 4 dagen naar Florida. Een workshop straatfotografie van 3 dagen in... Tokyo. 4x een week Lapland voor de Aurora Borealis bij temperaturen tot -35 graden. Als het voor een mooie foto is ga ik de wereld over, al moet ik voor 1 dag naar Australië... Voor fotografie gaat alles opzij.
Een wat langere tijd in Japan staat nog op mijn lijstje en zo ook een atol. Maar ook Praag, Barcelona, Budapest en Oostvaarders plassen en de Biesbosch staan nog op het lijstje.
Reizen doe ik het beste alleen, je zou gek worden als je mee ging want alles draait om mijn foto's en daar wijkt dus ook alles voor. Luxe boeit mij niet zolang ik maar een douche en een wc en stroom met regelmatig internet heb is het mij best. Sterren zoek ik aan de hemel en niet op een gevel dus wantrouw mijn beschrijvingen van hotels en zo.

Mijn Motto

'Als het mooie platen oplevert is het goed. Logic takes you from A to B, imagination takes you everywhere. (Albert Einstein)'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A99 en A700

Overige

veel

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'508276' door DonaldBurghardt '508276' door DonaldBurghardt

FinlandLapland

FinlandLapland

Aurora Borealis

DonaldBurghardt

Aurora Borealis vlak onder de poolcirkel, Als je die nog wilt zien moet je deze winter gaan want de zon keert terug in haar rustfase de komende 9 jaar. Het is er dan wel maar te weinig om alleen maar daarvoor te gaan.

'508419' door DonaldBurghardt '508419' door DonaldBurghardt

FrankrijkSaint-tropez

FrankrijkSaint-tropez

Ramatuelle, David...H

DonaldBurghardt

Ramatuelle aan de Cote d'Azur op een steenworp afstand van St. Tropez is een in het berglandschap verborgen droom. Iedere keer weer wanneer ik er kwam moest ik nieuwe foto's maken. Ik bleef maar dingen ontdekken. Piepkleine winkeltjes in smalle torenhoge straatjes. Het is maximaal maar 4 verdiepingen maar door dat het zo smal is lijkt het of je tussen wolkenkrabbers loopt. Ik ga hier nog een blog aan wijden want onder anderen in dit slaperige dorpje schoot David Hamilton zijn wereldberoemde foto's.

'508420' door DonaldBurghardt '508420' door DonaldBurghardt

FrankrijkSaint-tropez

FrankrijkSaint-tropez

Ondergedoken

DonaldBurghardt

Met redelijk eenvoudige middelen kun je onder water foto's maken. Ik gebruik daarvoor een tas van Dicapac. Ook hier maak ik nog een blog van.

Laatste blogs (3)

Haar echte naam is Aurora. Danst ze in het noorden is het Aurora Borealis, in het zuiden Aurora Australis. The dancing lady in the green dress with the red top. Dit natuurverschijnsel wordt veroorzaa... Lees meer

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (6)

'508883' door Deerik '508883' door Deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Ode aan Cecil

Deerik

Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse tandarts die in Zimbabwe de leeuw Cecil doodde, daar niet voor wordt vervolgd. Die ..... bleek toch over de benodigde papieren en vergunningen te beschikken. Hoe triest is het toch dat een overheid hiervoor überhaupt papieren af durft te geven... Wat zit de wereld toch vol met idioten....

'508673' door Silly '508673' door Silly

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Herfst!

Silly

Vandaag was een heerlijke dag om de bossen in te gaan , de paddestoelen schieten overal uit de grond. Heerlijk gefietst op de Veluwe en flink genoten van al het moois wat Nederland ons te bieden heeft.

'508160' door AnitaOedit '508160' door AnitaOedit

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

White Rainbow at...De

AnitaOedit

Deadvlei in de Namib Desert in Namibie is een unieke landschap vooral in combinatie met de 900 jaar oude bomen, met zijn wit/grijze pan, schaduw en licht spektakel door de zon en de rode zandduinen met een donkerblauwe lucht. Klinkt allemaal goed, maarrrrr...wat ga je doen als je een dichte mist hebt??? Iiiieehhh, nou die pech hadden wij dus :( :( :( Vanaf 05:00 uur tot 10 uur hebben we constant mist gehad! Ik heb daar uren rond gelopen om te kijken vanuit welke hoek ik een aparte foto moest maken. En toen zag ik het. Het was een mirakel en nog nooit eerder heb ik een witte regenboog gezien :)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier