Slovenië reviews

9
Slovenië
AnitaH was hier 01 jul 2018
Wat een geweldig land. Ik ging hier een paar dagen heen toen ik in Kroatie zat. Eerlijk gezegd had ik er geen hoge verwachting van en stelde ik het mij voor als een arm land en stugge mensen. Niets bleek minder waar. Vriendelijke mensen, prachtige bergen, veel groen, mooie meren. In mijn omgeving hoor ik vaak van mensen dat ze naar Kroatie gaan. Ik zou die mensen allemaal aanraden om toch ook een keer naar Slovenie te gaan. Het aantal toeristen is hier beduidend lager dan in Kroatie en dat is mijns inziens onterecht, want dit land heeft echt van alles te bieden. Op de toeristische plaatsen zoals het meer van Bled is ook genoeg te doen voor kinderen zoals zwemmen, kanoën, suppen, rodelen, er zijn glijbanen die in het meer uitkomen etc.
Land
  • vriendelijke bevolking
  • prijzen zijn normaal
  • in de zomer aangename temperatuur
  • mooie natuur
Review geplaatst op 2018-09-05
7
Slovenië idrija
vanessavermunt was hier 01 jun 2018
We zijn nog maar net terug van onze autorondreis door Slovenië en wat hebben we genoten! Zo kwamen we bij het stadje Idrija. Er werd eeuwenlang kwikzilver gewonnen en onder de stad ligt een enorm netwerk aan mijngangen. Een deel van de mijn is opengesteld voor bezoekers. Eerst kregen we een film te zien (in 't Nederlands) over de historie van Idrija en de mijn. Daarna gingen we met een gids de mijn in (er waren geen andere toeristen). De route duurde +/- een uur en we waren stil van alle indrukken. Er zijn echter nog steeds een handvol mijnwerkers aan het werk om de mijn te onderhouden, maar officieel was de sluiting in 2008. Omdat de mijnwerkers maar een karig loon hadden gingen hun vrouwen kantklossen. Het prachtige kant werd verkocht en zo werd er een extraatje verdiend. En zo is Idrija niet alleen bekend om zijn voormalige kwikzilvermijn, maar ook om zijn kant. Je kan er een kantroute volgen en er is nog steeds een kantschool. Bezoek ook het kwikzilvermuseum/Smelting Plant aan de rand van Idrija. Dit is in 2017 geopend. Ook hier waren we de enige bezoekers en kregen een privé rondleiding. Heel interessant en wat hebben we gelachen! In en rondom Idrija is er nog veel meer te zien wat met de mijn te maken heeft/had. Rondleiding op het hele uur (check de website of vraag ter plaatse info). Voor een helm&overjas wordt gezorgd. Niet voor mensen met claustrofobie en degene die slecht ter been zijn, want veel trappen lopen/ongelijke ondergrond.
Stad
Review geplaatst op 2018-06-15
10
Slovenië Ljubljana
WesselSteinhaus was hier 15 mrt 2018
Na drie fantastische Road trips door Europa en onlangs een rail trip, zijn de Europese steden op de kaart nu gelukkig steeds meer gaan leven. Er komt een beeld en een emotie op bij de steden wanneer ik ze weer voorbij zie komen. Van te voren had ik bij veel steden al een beeld en een emotie, welke later bevestigd of soms ontkracht werden. Echter zijn er maar enkele steden die mij van te voren onbekend waren en mij volledig verrast hebben. De grote verborgen parel van al deze jaren is zonder uitzondering Ljubljana. Nadat onze auto dat jaar de geest had gegeven, moesten we onze route drastisch aanpassen, aangezien de huur auto's Bosnië en Albanië niet mochten doorkruizen. Toen de pitvic meren ons enigszins tegenvielen, eigenlijk werden we al naar van het aanzicht van de hordes tourbussen, inclusief chinezen en aziaten met fotogerij van dien.Besloten we om verder te reizen, Ljubljana dan maar, geen idee hoe het zal zijn. De auto in en die kant op! Eenmaal in Ljubljana aangekomen troffen we een lichtelijk verpauperde balkan stad aan (eerste wijk waar we reden). Echter bij aankomst in ons hostel (een enorme oude school)werd het al een stuk beter. En toen we in de avond op stap gingen in Metelkova, een vrijgevochten autonome regio in Ljubljana, vergelijkbaar met ruigoord vroeger, werden we volledig verrast door de authenticiteit van dit deel van de stad. Voor het eerst voelden we ons hier echt op een plek waar de mensen zich vrijvechten van het verleden in het heden.
Stad
  • Kunstzinnig
  • Open & sociale bewoners
  • goedkope eigen gestookte drank
  • levende hippie beweging
  • niet aan te raden met kleine kinderen
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Slovenië
EliseDenHertog was hier 01 apr 2017
Een van de oudste botanische tuinen van Europa ligt aan de rand van Ljubljana. Als je even aan de stad wil ontsnappen, is dit heerlijk. Je kan er wel even lekker ronddwalen of een rondleiding volgen van een van de gidsen. De rondleidingen worden vaak gegeven door studenten van de Universiteit die eraan verbonden is.
Land
  • Rustige omgeving
  • Snel uitgekeken
Review geplaatst op 2017-04-11
10
Slovenië
ALopezBlanco was hier 01 okt 2015
Ljubljana de stad der liefde, de laatste verrassing in Europa, een Praag zonder drukte....een stad om te bezoeken! Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en wordt de stad der liefde genoemd omdat het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) verweven is in de naam. Het centrum van Ljubljana is autovrij, je vindt er volop restaurantjes, cafeetjes, boetiekjes, prachtige gebouwen in jugendstil en barok, resten uit Romeinse tijd en bovenal een heerlijke ontspannen/gemoedelijke sfeer. Heerlijk om hier rond te slenteren. De stad ligt aan de voet van een middeleeuws kasteel, Ljubljana Grad. Ga met het kabelbaantje of te voet (een flinke klim) naar boven en geniet van 360 graden uitzicht over de stad.
Land
  • Goede sfeer
  • Architectuur
  • Restaurants
  • Vriendelijke mensen, spreken goed Engels
  • Autovrij centrum
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-12
10
Slovenië
WesselSteinhaus was hier 01 jul 2015
Na drie fantastische Road trips door Europa en onlangs een rail trip, zijn de Europese steden op de kaart nu gelukkig steeds meer gaan leven. Er komt een beeld en een emotie op bij de steden wanneer ik ze weer voorbij zie komen. Van te voren had ik bij veel steden al een beeld en een emotie, welke later bevestigd of soms ontkracht werden. Echter zijn er maar enkele steden die mij van te voren onbekend waren en mij volledig verrast hebben. De grote verborgen parel van al deze jaren is zonder uitzondering Ljubljana. Nadat onze auto dat jaar de geest had gegeven, moesten we onze route drastisch aanpassen, aangezien de huur auto's Bosnië en Albanië niet mochten doorkruizen. Toen de pitvic meren ons enigszins tegenvielen, eigenlijk werden we al naar van het aanzicht van de hordes tourbussen, inclusief chinezen en aziaten met fotogerij van dien.Besloten we om verder te reizen, Ljubljana dan maar, geen idee hoe het zal zijn. De auto in en die kant op! Eenmaal in Ljubljana aangekomen troffen we een lichtelijk verpauperde balkan stad aan (eerste wijk waar we reden). Echter bij aankomst in ons hostel (een enorme oude school)werd het al een stuk beter. En toen we in de avond op stap gingen in Metelkova, een vrijgevochten autonome regio in Ljubljana, vergelijkbaar met ruigoord vroeger, werden we volledig verrast door de authenticiteit van dit deel van de stad. Voor het eerst voelden we ons hier echt op een plek waar de mensen zich vrijvechten van het verleden in het heden.
Land
  • Kunstzinnig
  • Open & sociale bewoners
  • goedkope eigen gestookte drank
  • levende hippie beweging
  • niet aan te raden met kleine kinderen
Review geplaatst op 2016-09-19