Vintgar Kloof

De Vintgarkloof is een kloof gelegen ten noorden van Bled bij Gorje in het noordwesten van Vintgar Kloof. De rivier Radovna stroomt over een lengte van 1,6 km tussen de steile hellingen van de Hom en de Bort. Een houten voetpad leidt je langs de kloof. Ook vind je er een waterval, Slap Sum genaamd.  

Informatie over Vintgar Kloof

Beste foto's & tips van Vintgar Kloof

'526463' door RonMessing '526463' door RonMessing

SloveniëVintgar Kloof

SloveniëVintgar Kloof

Vintgarkloof bij Bled

RonMessing

Het voordeel van erg vroeg vertrekken voor een wandeling door de Vintgar kloof bij Bled is dat het niet zo druk is en je geen opstoppingen tegenkomt. Bovendien is het nog (erg) fris en trekt de damp nog van door de kloof. Wij hadden een B&B vlakbij wat de meeste mensen als de uitgang zien, maar ook in die richting is er gewoon een ingang ook al vind niet iedereen het leuk dat je ze tegemoet komt. Daar hebben we ons maar niet druk overgemaakt met zoveel moois om ons heen

'548588' door renate '548588' door renate

SloveniëVintgar Kloof

SloveniëVintgar Kloof

Vintgar Kloof

renate

Wanneer je in Slovenie in de buurt bent, kan je door de Vintgar een mooie wandeling maken, erg toegankelijk voor iedereen, maar met mooie uitzichten.

'564696' door POSJE '564696' door POSJE

SloveniëVintgar Kloof

SloveniëVintgar Kloof

Vintgar kloof

POSJE

De Vintgar kloof werd in 1891 ontdekt door Jakob Žumer, de burgemeester van het dorp Gorje, en cartograaf en fotograaf Benedikt Lergetporer. Ze vonden het er zo mooi dat ze het toegankelijk wilden maken voor iedereen. Twee jaar later werd de kloof opengesteld voor publiek. De kloof ligt op enkele kilometers van Bled. Je kunt hier een 1.6 km. prachtige wandeling maken langs een kolkende rivier de Radnovna. Het grootste deel loop je over houten vlonders, die overigens erg glad kunnen zijn. Op plaatsen waar het wat rustiger is, kun je de vissen zien zwemmen. Naast de rivier hoge rotswanden die begroeid zijn met bomen, maar de stroomversnellingen van de rivier met zijn helder groen/turquoise water zijn de grootste attractie. Aan het eind van de route ligt de 16 meter hoge Šum-waterval. Wij waren er in het laagseizoen en zijn teruggelopen, maar in het toeristenseizoen rijdt een directe bus naar de parkeerplaats aan het begin van de kloof.

Laat kaart zien