Costa de Lisboa beste reistijd

Het weer in Costa de Lisboa

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Costa de Lisboa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Costa de Lisboa? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Costa de Lisboa

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Portugal:


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Portugal: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Portugal:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Azoren :

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Madeira :Zoals bij zoveel Zuid-Europese landen zijn voor Costa de Lisboa voor- en najaar de beste reistijden. In het noorden kan het begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen bloedheet en mei of september de beste reismaand. Daar komt bij dat van november t/m april flink veel regen valt in het noorden. Houd er rekening mee dat in augustus de Portugezen vrij zijn, dus dan is het extra druk aan de kust. In de winter kan het in het binnenland heel koud worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 12°C. Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden van november t/m februari regent het relatief veel; je wilt het massatoerisme mijden, dus ga je in april, mei of in september of oktober. De beste reistijd voor de Azoren is de zomer: heerlijke temperatuur en vergeleken met de rest van het najaar weinig regen. Aangezien je hier niet veel toeristen tegenkomt, kan dat geen reden zijn om van een bezoek in de zomer af te zien. Beste reistijd: juli en augustus.


Reisadvies
Voor Costa de Lisboa geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april Bevrijdingsdag, 10 juni Dag van de dichter Carmoes, 5 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Costa de Lisboa

Beste foto's & tips van Costa de Lisboa

'533334' door Fransvdg '533334' door Fransvdg

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

De vuurtoren van...Ca

Fransvdg

Cascais is een havenstadje ten westen van Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad is het gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Daar staat deze leuke, twintig meter hoge, vuurtoren. Het is een onderdeel van het Santa Marta fort. Je kunt hier ook een museum bezoeken. Dit is een gescande dia.

'506395' door Jan10e '506395' door Jan10e

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

Op het randje Cabo di

Jan10e

Stijl paadje langs de afgrond. Altijd een bijzondere gewaarwording om op het 'uiterste' te staan. Toegegeven, Kaap de Goede Hoop is tot nu toe mijn favoriet, Vuurland was ook niet verkeerd, de Noordkaap staat nog op mijn lijstje... Dit is het westelijke punt van Europa. De vuurtoren is te zien op een eerder geplaatste foto. Makkelijk te bereiken vanuit Sintra (of uit Lissabon). Er is een informatiecentrum, het is opgenomen in alle excursies... Maar in november (bijna) het rijk alleen... Kan ook gelegen zijn in het feit dat het de avond ervoor heel hard geregend had en eigenlijk tijdens onze busreis er naar toe pas helder en zonnig werd! Binnen het uur wel uitgekeken, maar ik vond het toch de trip waard.

'503943' door Dirk-Jan '503943' door Dirk-Jan

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

Hier eindigt het land

Dirk-Jan

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Deze 140 meter hoge kaap ligt aan de Atlantische Oceaan, op ongeveer 30 kilometer ten westen van Lissabon. Er staat hier sinds 1772 een vuurtoren, de Farol do Cabo da Roca. Op de plaquette van het gedenkmonument staat een regel van de beroemde Portugese dichter Luis de Camões: "Cabo da Roca: Onde a terra se acaba e o mar começa" (hier eindigt het land en begint de zee). Vooral tegen zonsondergang is Cabo da Roca een schitterende plek.

Laat kaart zien