Cabo de Sao Vicente

'521361' door Simmes Jan '521361' door Simmes Jan

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Het einde van de...we

Simmes Jan

Vlakbij Sagres ligt Kaap Sint Vincent , het einde van de wereld. Althans, dat dacht men heel lang geleden dat daar het einde was. Sinds het moment dat er daadwerkelijk mensen begonnen te wonen, is het een heilige plek, dit hebben ze kunnen bevestigen doordat ze vele menhirs gevonden hebben. Men zag dit als het einde van de wereld, doordat het woongebied abrupt eindigde in een klif van 50 meter hoog en in de verre omgeving geen land meer te zien was. Ze zagen alleen nog maar water, water en nog eens water. De naam Kaap Sint Vincent, (Cabo de São Vicente is het Portugees) heeft het te danken aan een diaken die hier aan land is gebracht en ligt begraven. Zijn naam? Vincentius van Zaragoza, ofterwijl, Sint Vincent. Er werd een kleine kerk gebouwd bovenop zijn graf en volgens een Arabier waren er altijd raven in de buurt, die wacht hielden bij het graf. De kerk kreeg hierdoor de naam ‘Kerk van de Raven’ en het lichaam heeft hier gelegen tot 1173. Het werd toen door koning Afonso Henriques naar Lissabon gehaald, vergezeld door de vele raven. De 24 meter hoge en 150 jaar oude vuurtoren is de enige bebouwing in de wijde omgeving. Met een zichtwijdte van 90 km is dit één van de belangrijkste bakens langs de Atlantische kust. De vuurtoren is gebouwd op de ruïnes van een oud klooster. Enkele restanten zijn nog altijd zichtbaar.

'527186' door Jan10e '527186' door Jan10e

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Uitkijkplek Fort...Sa

Jan10e

Cabo de Sao da Vicente met de vuurtoren en de klif bij Sagres waar het fort op staat zijn allebei aangewezen plekken om je om 17.00 uur op de klif te nestelen en de zon onder te zien gaan. Het landschap is er kaal en rotsig.. Afhankelijk waar je gaat staan heb je ook zich op de baai en branding. Deze heb ik kunnen nemen omdat we te laat waren om nog het fort te bezichtigen, (dat sluit dus voor de zonsondergang) maar nog net op tijd om de zonsondergang af te wachten naast het fort.

'512178' door Jan10e '512178' door Jan10e

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Vuurtoren Cabo de Sao

Jan10e

Rondreis met huurauto door Alentejo en de Algarve voor 11 dagen. Prachtig weer al voor een paar dagen. Mooie nazomer nog begin november. In de Algarve de hele N125 af met hier en daar een d-tour. Van Oost naar West. Morgen weer richting Lissabon. Gister vanaf het fort in Sagres de zonsondergang. Nu echt op de Kaap bij de vuurtoren zelf. Altijd leuk om op uitersten te mogen staan. Wees hier op tijd want het gaat allemaal best snel. In november gaat de zon hier om half zes onder. Het waait en het is fris op dit tijdstip. Maar boffen dat e.e.a. niet mistig is zoals vanmorgen het geval was. Dit westelijke deel van de Algarve heeft mijn persoonlijke voorkeur toch wel.

'512078' door Jan10e '512078' door Jan10e

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Cabo da Sao Vicente

Jan10e

Om iets over vijf rijden we Sagres binnen. Rijden recht op het fort af. Hè dat is leuk. Gaan we vanaf het fort de zonsondergang bekijken. Mooi niet dus. Sluit om 5 uur. Dus op de rotsen ernaast gaan staan met uitzicht op de vuurtoren op het puntje van Europa. Kijken ook uit op een van de stranden rondom Sagres die we morgen bij daglicht zullen gaan verkennen. Dit westelijke deel van de Algarve heeft toch wel erg leuke baaien en ook het achterland is mooi. Alles heerlijk groen. Strandvakantie voor de rustzoekers en surfdudes. En voor degenen die verder willen rijden dan Albufeira of Praia di Rocha. En voor degenen die een hekel hebben aan apenrots van flatgebouwen Of omdat je er met een autorondreis niet voorbij kunt rijden natuurlijk.

'522239' door Simmes Jan '522239' door Simmes Jan

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Surfparadijsje

Simmes Jan

Vlakbij Sagres en het Cabo Sao Vicente in het uiterste zuidwesten van Portugal vind je prachtige zandstranden. De branding is hier ook zeer geschikt om te surfen en het zijn dan ook ware surfparadijsjes. Ben zelf geen surfer, maar als ik ze hun acrobatische toeren op de golfen zie maken, word ik wel een beetje jaloers.

'551858' door JansenAK '551858' door JansenAK

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Farol Cabo de São...V

JansenAK

De Algarve in januari: zonnig, 15 graden, een fris windje en op een handje vol toeristen (veelal met camper) na is het uitgestorven. Overal kan je zonder problemen voor de deur of bij het strand parkeren, heerlijk! Zo ook hier bij Farol Cabo de São Vicente. Langs de hele zuidkust zijn er tussen de kliffen overal strandjes te vinden, in de buurt van deze vuurtoren echter helemaal niet. Hier zijn de kliffen zo steil en hoog en het water zo krachtig dat je een val niet zal overleven. En aangezien er bijna nergens hekken staan was het tijdens het fotograferen oppassen geblazen...

'545087' door Joanna '545087' door Joanna

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Adventure-cat

Joanna

Je moet het maar durven, zitten op het randje met mééééters onder je de kolkende zee. Mij niet gezien. Deze kat draaide zijn pootje er niet voor om. Sterker nog, hij wandelde vrolijk een rondje om de versterking van de vuurtoren op de uiterste zuid-west punt van Europa, de Cabo Sao Vincente. Dappere kat. Ik heb vanaf een wat veiligere plek van het uitzicht genoten!

'548803' door konne000 '548803' door konne000

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Kapelletje

konne000

Rijdend naar het uiterste puntje van Portugal, de Cabo Sao Vicente, kom je vlak daarvoor aan je linkerhand dit prachtige kapelletje tegen, staande op de steile rotsen. Het is de kapel van Nossa Senhore das Salas en stamt uit de tijd van Vasco di Gama. De kapel is de beschermheilige van de vissers!

'1108380' door martinhectors '1108380' door martinhectors

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

De laatste surfers...

martinhectors

Bij Sagres ligt de Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa met kliffen van 75m hoog! Vanaf de camperplaats Fortaleza de Sagres hadden wij een mooi uitzicht op de kliffen. Het is een behoorlijk kaal en ruig gebied, maar toch bijzonder om op het meest zuidwestelijke punt te kunnen staan. Vanaf de camperplaats was het ook niet ver wandelen om 's avonds een mooie zonsondergang mee te maken. De laatste surfers vertrekken huiswaarts en het strand is verlaten.

'1105549' door martinhectors '1105549' door martinhectors

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Cabo de São Vicente

martinhectors

Bij Sagres ligt de Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa met kliffen van 75m hoog! Vanaf de camperplaats Fortaleza de Sagres hadden wij een mooi uitzicht op de kliffen. Ook is het niet ver wandelen om 's avonds een mooie zonsondergang mee te maken. Het is een behoorlijk kaal en ruig gebied, maar toch bijzonder om op het meest zuidwestelijke punt te kunnen staan.