Beiras beste reistijd

Het weer in Beiras

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Beiras te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Beiras? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Beiras

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Portugal:


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Portugal: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Portugal:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Azoren:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Madeira:Zoals bij zoveel Zuid-Europese landen zijn voor Beiras voor- en najaar de beste reistijden. In het noorden kan het begin mei nog wat fris zijn, in het zuiden is de zomer daarentegen bloedheet en mei of september de beste reismaand. Daar komt bij dat van november t/m april flink veel regen valt in het noorden. Houd er rekening mee dat in augustus de Portugezen vrij zijn, dus dan is het extra druk aan de kust. In de winter kan het in het binnenland heel koud worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 12°C. Madeira wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat. In de maanden van november t/m februari regent het relatief veel; je wilt het massatoerisme mijden, dus ga je in april, mei of in september of oktober. De beste reistijd voor de Azoren is de zomer: heerlijke temperatuur en vergeleken met de rest van het najaar weinig regen. Aangezien je hier niet veel toeristen tegenkomt, kan dat geen reden zijn om van een bezoek in de zomer af te zien. Beste reistijd: juli en augustus.


Reisadvies
Voor Beiras geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april Bevrijdingsdag, 10 juni Dag van de dichter Carmoes, 5 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Beiras

Beste foto's & tips van Beiras

'545003' door Jan10e '545003' door Jan10e

PortugalBeiras

PortugalBeiras

Open deur in Amarante

Jan10e

Vanuit het Dourogebied gaan we richting Guimares. Daar had ik de volgende overnachting geregeld. Amarante wordt onze koffiestop. Een verrassend leuk stadje. Leuke winkelstraat, mooie uitzichten, natuurlijk leuke koffietentjes (die heb je nl. overal in Portugal). We struinen richting het plein bij de brug. Daar zijn de bezienswaardigheden te vinden: klokketoren, klooster en kerk Deze deur stond zo open in de kerk van st. goncalo. O ja, let wel beter op de verkeersborden dan wij hebben gedaan... gingen links ipv rechts toen we over de brug kwamen.... reden dus per abuis verkeerde kant op het centrum door... gelukkig geen tegenliggers of een bon gekregen...

'546779' door Jan10e '546779' door Jan10e

PortugalBeiras

PortugalBeiras

Schapenwolken

Jan10e

Om tot slot ook nog een beeld te geven van de omgeving... maar het is wel beetje bewolkt. De schaapherder in functie... wachten tot de schapen klaar zijn met grazen.... In Parc Natural Serra de Estrela passeren we deze herder. Schapen in de wolken in plaats van schapenwolken... Ik vond qua landschap onze sightseeing in dit 'hooggebergte' van Portugal echt eruit springen. Dus als je overweegt om Noord Portugal te verkennen.... rij dan toch ook in deze omgeving!

'546774' door Jan10e '546774' door Jan10e

PortugalBeiras

PortugalBeiras

Schaapherder

Jan10e

PN Serra da Etrela voor buitenmensen. Er zijn veel activiteiten te ondernemen. Maar met mijn voetblessure is dat nog niet aan mij besteed deze reis. Ik laat me lekker rondrijden en speel tomtom. Na een overnachting in Manteigas, centraal gelegen in PN Serra da Estrela gaan we op weg naar Viseu. En wat een prettige afwisselende route. In een van de vele bochten aan het begin van de route volgen we een aanwijzing. Er gaan twee wegen naar.... We raken van de 'grote' weg af. Maar ach we hebben alle tijd. En maken dus niet rechtsomkeer. En zodoende komen we onverwachts deze schaapherder tegen. Heel vriendelijk poseert hij met hond en schapen.... Nieuwsgierig naar de hond? Die komt er zo aan....

Laat kaart zien