Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slikken van de Heen.

Zeeland,
Nederland


Ik heb geen keus, de Slikken van de Heen maken hun naan waar. Twee konikpaarden staan te grazen op het pad wat ik volg. Ik ben niet bang voor deze halfwilde dieren, maar ik ben wel altijd op mijn hoede. Links en rechts alleen maar modder of dicht struikgweas. De wildernis van dit mooie gebied laat geen andere optie open dan om op een halve meter de paarden te passeren.

Nummer één gunt mij geen blik waardig maar op het moment dat ik nummer twee passeer komt hij aangalopperen om te checken of het wel goed gaat. Na het schieten van een snel plaatje wandel ik rustig verder om de dieren in alle rust verder te laten grazen.

De Slikken van de Heen liggen op de grens van Zeeland en Noord Brabant. Een mooi voorbeeld van nieuwe natuur in Nederland. Dit jaar leverde dat een voorlopig hoogtepunt op in de vorm van de geboorte van een jonge zeearend. Met een beetje geluk zie je de 'vliegende deuren' hier jagen om hun maaltijd te bemachtigen.

Naast deze topjagers zie je altijd wel wat valken, buizerds of haviken. Diverse water- en zangvogels voelen zich hier thuis waaronder het fraai gekleurde puttertje. Reeën en vossen zijn goed te spotten rond zonsop- en ondergang.

Als extra tip even dit: zaterdag 8 december 2018 kun je meedoen aan een fotografie workshop. Zie hiervoor Facebook:
https://www.facebook.com/events/250047652328586/?ti=cl

Met of zonder workshop, voor- of najaar, kaplaarzen zijn altijd een goed idee. Het heet niet zomaar de Slikken......