Utrecht

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op ontdekking in het Griftpark

Utrecht,
Nederland


De stad Utrecht is natuurlijk perfect voor een stedentrip. Ik kom er vaak en na de drukte in de binnenstad ga ik graag met mijn kleinzoontje naar een van de parken in de buurt waar hij woont.
Achterin het Griftpark loopt een ontdekpad door een bos en over een heuvel, maar om er te komen moet je eerst over stapstenen door het water. Dat is spannend voor een 4-jarige en nog spannender voor dit waterhoentje.
We hebben geboeid staan kijken of hij, onder aanmoediging van vader of moeder, de sprong in het snelstromende water zou wagen. Het lukte maar net.
Let eens op de enorme poten zonder zwemvliezen. Het zwemmen gaat daardoor altijd wat schokkerig. Bij de jongen zijn de poten zwart, bij de ouders geel/groen.
Tijd voor ons avontuur!

extra info:
Griftpark
De grasvelden bij de vijver zijn ideaal voor een middagje zonnebaden. De heuvel biedt een prachtig uitzicht over het park en de stad. Voor jongeren zijn er de skatebaan en het basketbalveld. En bent u natuurliefhebber? Ook dan bent u in het Griftpark aan het juiste adres. Bij de natuurkern en de plantenmuur van 220 meter lang vindt u verrassende stadsnatuur. Daarnaast heeft het Griftpark een speeltuin, restaurant en kinderboerderij Griftsteede.