Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gooi jezelf in de Berenkuil

Noord Brabant,
Nederland


Als je van streetart houdt en daar helemaal los wilt gaan met je camera, kun je binnenkort weer genieten in Eindhoven. Deze gezellige stad, sowieso al bekend om de vele kunstwerken, viert op 30 juni en 1 juli met het internationaal graffiti festival Step In The Arena zijn 9de editie en is inmiddels een van de grootste graffitifestivals van de wereld.
Het hele weekend werken meer dan 150 streetart artiesten aan een creatieve transformatie in de Berenkuil. Deze werken blijven het hele jaar staan en zijn een machtig gezicht.
De Berenkuil is eigenlijk een soort mega grote fiets- en wandelrotonde met grote grasvelden en bomen en diverse tunnels, gelegen onder een nog grotere rotonde boven de grond voor het overige verkeer.
En ik had nooit gedacht een paar uur door te kunnen brengen op een rotonde, haha, maar deze urban locatie is echt cool!
Parkeren op een rotonde met je auto is wat lastig, maar als je een klein stukje langs het water doorrijdt, zie je een bos en langs die weg kun je gewoon gratis parkeren.
Ga je fotograferen daar, vraag dan wel even toestemming aan de kunstenaars. Sommige vinden het niet erg om op de foto gezet te worden, anderen blijven liever onherkenbaar. Ook buiten dat weekend om zijn er regelmatig mensen te vinden die met spuitbussen de muren en tunnels opfleuren.