Boek een zeppelincruise! image
Jan-Petra

Boek een zeppelincruise!

Wie graag iets exclusievers wil dan een 'gewoon' vijfsterrenhote of luxe cruise, kan binnenkort een zeppelincruise boeken. Het Haagse bedrijf Aerwin Technologies biedt als enige ter wereld een cruise met het luchtschip aan.

Op 26 augustus vindt de vuurdoop plaats, dan vertrekken de eerste passagiers vanuit Engeland om via Frankrijk en België terug te zweven naar Nederland. De reis duurt drie dagen en een ticket kost 6500 euro. Het luchtschip biedt plaats aan maximaal tien personen.

Fiks prijskaartje
'De cruise is vooral bedoeld voor mensen die eigenlijk alles al hebben gezien', vertelt Erwin Krijger, directeur van Aerwin Technologies.' We richten ons vooral op de mensen die gestopt zijn met werken. Dat zijn meestal 55-plussers.' Het fikse prijskaartje dat aan de cruise hangt is volgens Krijger gerechtvaardigd. 'Mensen tellen ook 30.000 euro neer voor een cruise naar de Caribbean. Wij bieden iets wat nog unieker is. Bij onze cruise beland je namelijk echt midden in de stad, in plaats van aan de kust. Zo kun je echt de sfeer proeven.'

Toppunt van luxe
De cruise is het toppunt van luxe. Zo wordt tijdens een pitstop in het Franse Calais midden in het korenveld geluncht, met achtergrondmuziek van een strijkorkest. In Nederland kunnen de passagiers rekenen op een diner met kunstvoorstelling, midden op de landingsbaan van Valkenburg. Maar het uitzicht is volgens Krijger eigenlijk ook een hoogtepunt van de reis. 'Na ons vertrek vliegen we naar Londen en zie je onder je Buckingham Palace, de Westminster Abbey en St. Paul's Cathedral aan je voorbij trekken. Een fantastische ervaring.'

Vier uren vliegen
De zeppelin vertrekt vanuit het Engelse Cardington en vliegt via Londen naar Calais. Na de lunch vliegt het luchtschip verder naar Brussel om in de dagen daarna ook Antwerpen en Brugge aan te doen. Eindpunt van de cruise is het Nederlandse Valkenburg. Passagiers slapen niet aan boord van de zeppelin, maar in luxe hotels in de verschillende landen. Elke dag wordt vier uur gevlogen.

Grote glazen wand
De cruisezeppelin vliegt met een snelheid van gemiddeld 70 kilometer per uur op zo'n 150 tot 300 meter hoogte en is zo goed als geruisloos. De inrichting van de zeppelin is spectaculair, met een grote glazen wand aan de ene zijde met ramen van meer dan 1 meter hoog. 'Het geeft een heel ander gevoel dan een vliegtuig. Je hoeft niet door kleine raampjes te kijken, maar kunt dankzij de glazen wand genieten van een prachtig panorama.'

Drie zeppelins
In Duitsland wordt op dit moment onder leiding van Wolfgang von Zeppelin gewerkt aan een ontwerp voor een nog grotere Zeppelin, waarin plaats is voor 45 personen. 'Aan boord moet heel veel ruimte zijn. Mensen moeten makkelijk kunnen wandelen. Het moet een luchtschip worden dat niet te evenaren is', vertelt Krijger enthousiast.
In de hele wereld zijn op dit moment maar drie Zeppelins in gebruik. Ze zweven in Japan, Friedrichshafen en nu dus in het Verenigd Koninkrijk en in de Benelux. Geïnteresseerden die graag een cruise met de Zeppelin zouden willen maken, moeten wachten tot juni volgend jaar. De aankomende cruise is namelijk helemaal volgeboekt. Ga voor meer informatie over de zeppelincruise naar www.aerwin.nl.