Amsterdam image

Amsterdam


Reviews

Amsterdam
Nederland
Tamara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Nederland Amsterdam
Dragonfly was hier 10 Dec 2021
Als oorspronkelijk Amsterdammer ga ik nog regelmatig naar "De Stad" voor de ouderwetse sfeer. De sfeer die je overigens nauwelijks nog vindt in de binnenstad vanwege de import. Ik houd van markten en het Amsterdamse dialect, iets waar ik vroeger vaak mee gepest werd. Om die sfeer nog te vinden ga ik vaak naar de Dappermarkt, de oude Kinkerbuurt , Verspuccimarkt of naar de markt in noord. De markt bevindt zich op het Buikslotermeerplein. Leuk is dan om vanaf het CS de pont te nemen naar Noord. De boerenmarkt is ontstaan door de behoefte aan natuurvriendelijke, pure en zuivere producten. Zo wordt de honing nog echt door de imker in het potje gestopt en komt de kaas zo van de boerderij. De pont van Amsterdam is gratis en is een van de leukste vervoermiddelen binnen Amsterdam. Vooral bij mooi weer absoluut de moeite waard. Aan de overkant van het Ij is ook het Vliegenbos gelegen en het IJplein wat veel authentieke huizen heeft die niet mogen worden gesloopt en erg mooi zijn om te zien vanwege hun pastelkleuren. Amsterdam is zoveel meer dan de beroemde plekken en absoluut een bezoek waard. Parkeer je auto bij een van de Parkbee garages en neem het openbaar vervoer. Bij deze garages betaal je anders dan elders in Amsterdam slechts 1,50 p/u en je kan van te voren je plek online reserveren.
Stad
 • gezellige sfeer
Review geplaatst op 2021-12-13
8
Nederland Amsterdam
Hansdewildt was hier 30 Jun 2018
Een rondvaart door Amsterdam is de populairste attractie van ons land. Nergens anders doe je in zo’n korte tijd zoveel indrukken op: prachtige gebouwen, leuke terrasjes, allerlei soorten mensen, mooie bruggen, woonboten, de prachtige Amstel en natuurlijk de sierlijke grachten zelf. Maak alleen een rondvaart of een rondvaart met een hapje en een drankje aan boord en kijk je ogen uit! Amsterdam wordt steeds drukker. En varen over de grachten is enorm populair, zowel bij Amsterdammers als toeristen. Zeker op mooie dagen, in de weekenden en tijdens vakanties worden de Amsterdamse grachten druk bevaren. Wil je je favoriete vaartocht niet mislopen? Reserveer dan vooraf. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig online. Ja echt, Amsterdam vanaf het water is een aparte belevenis.
Stad
 • veel te zien
 • interessant
 • mooi om te zien
 • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-24
8
Nederland Amsterdam
Hansdewildt was hier 31 Aug 2018
Amsterdam heeft ook zijn eigen uitkijktoren, de A'dam Toren. De A'dam Toren is gevestigd in het voormalige Shell-gebouw aan de overzijde van het IJ. Het gebouw is 80 meter hoog en bestaat uit 22 verdiepingen. Het heeft een draaiend restaurant waar je heerlijk en romantisch kunt dineren. Stevig aan de prijs maar dan heb je ook wat…. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je bij helder weer tot de duinen en het IJsselmeer kijken. Met “gevaar voor eigen leven” kun je dan nog even in de schommels op het hoogste plateau. Je wordt dan opgetrokken zodat de schommel naast het gebouw komt te hangen. 80 meter boven de grond dus maar niet doen na het heerlijke dinertje…
Stad
 • leuk om te proberen
 • spannend
 • prachtig uitzicht
 • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-01
8
Nederland Amsterdam
Remcoenmarloes was hier 31 Jul 2018
Het centrum van Amsterdam past natuurlijk helemaal niet in het plaatje van Columbus en weg gaan van de gebaande paden. Ik raad dan ook om op Centraal Station de andere kant op te lopen, naar de pont die richting de NDSM-werf gaat. Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is het namelijk een stuk rustiger en het lijkt hier wel een andere wereld ten opzichte van de rest van Amsterdam. Van dit oude havengebied wordt gebruik gemaakt door nieuwe horeca gelegenheden, maar ook door creatievelingen die een bedrijfje willen starten. Loop eens binnen bij de NDSM-loods, waar veel verschillende start-ups te vinden zijn tussen de industriele overblijfselen van de haven. Of loop richting de Rijksmonumentale hijskraan waarin nu een hotel is gevestigd. Ook voor een rustige plek aan het water kan je hier terecht, bijvoorbeeld bij Pllek. Wil je helemaal een plekje voor jou alleen? Loop dan voorbij Pllek over de Ms. van Riemsdijkweg, totdat je bij de bankjes aan het water uitkomt.
Stad
 • Fotogenieke plekken
 • Veel minder toeristen dan in het centrum
Review geplaatst op 2018-08-28
7
Nederland Amsterdam
Hoelahoep was hier 30 Sep 2016
Mooi natuurgebied met enorm veel herten en een aantal vossen. In het begin kijk je je ogen uit omdat er op elke hoek waar je loopt wel een clubje herten staan maar op een gegeven moment wordt het haast gewoon - zoveel zijn het er! Een minpunt is dat de vossen daar ooit zijn gevoerd (en misschien nog steeds wel worden gevoerd) door bezoekers, waardoor ze dus niet erg mensenschuw zijn. Leuk voor foto's, maar minder leuk voor de natuur.
Stad
 • Mooi wandelen
 • Veel dieren te spotten
 • Vossen zijn/worden gevoerd door bezoekers
Review geplaatst op 2017-04-18
9
Nederland Amsterdam
Hansdewildt was hier 31 Aug 2014
De Zuiderkerk staat in het oude centrum van Amsterdam. Vanaf de Kloveniersburgwal en de Groenburgwal aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, heb je een prachtig zicht op de oude toren van deze kerk. Het is echt de moeite waard om de minder bekende Zuiderkerktoren te beklimmen. Let wel; je moet goed ter been zijn want via de trappen en laddertjes naar boven gaan is geen gemakkelijke opgave. Bovendien moet je langs de grootste en oudste klok van Amsterdam (1511) kruipen, die gelukkig is blijven hangen. Als je eenmaal boven bent is de beloning des te groter want het uitzicht over Amsterdam is adembenemend. Je hebt uitzicht over de oude Amsterdamse Jodenbuurt met de Synagoge, de Nieuwmarktbuurt, maar ook is het grote contrast te zien tussen het Centraal Station, de st. Nicolaaskerk en de moderne blokken aan de overkant van het IJ. De Zuiderkerktoren is gebouwd in 1614 in de renaissancestijl en is 80 meter hoog. Je kunt hem beklimmen individueel of met een groepje. Zelf ben ik alleen naar boven gegaan met een van de meisjes die de rondleiding verzorgen. (geen toeristen te zien) Ze nam alle tijd om mij uitleg te geven over de bouw van de toren en over het bijzondere uitzicht , want je loopt echt helemaal boven in de toren op de smalle buitengalerij. Zo heb je niet alleen een prachtig uitzicht, maar hoor je ook de geluiden van de Amsterdamse binnenstad. Bovendien heb je, doordat je buiten l
Stad
 • mooie architectuur
 • schitterend uitzicht
 • prima informatie
 • flinke klim
Review geplaatst op 2017-04-09
8
Nederland Amsterdam
Agrotewal was hier 30 Sep 2016
Het Amsterdam Light Festival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Van 1 december tot 22 januari zijn er meer dan 35 verlichte kunstwerken te zien in de binnenstad van onze hoofdstad. Er zijn twee routes uitgezet, zo is er de vaarroute, genaamd Water Colors die je uiteraard kunt volgen met een rondvaartboot. Je vaart 75 minuten door de Amsterdamse grachten en de kosten zijn rond de 20 euro. Vertrek tussen 17.00 en 21.40 vanaf het Centraal Station. Je kunt ook kiezen voor de wandelroute, die is begonnen op 15 december en loopt nog tot en met 8 januari. Langs de route die loopt in de Weesper-en Plantagebuurt staan zo'n 20 verlichte kunstwerken. Ook kinderen zullen ervan genieten. Kortom een aanrader voor de kerstvakantie. De route is 2,3 km lang.
Stad
 • verlichte kunstwerken
 • Amsterdam verkennen
 • wandeltocht
 • vaartocht
 • slecht weer kan roet in het eten gooien
Review geplaatst op 2016-12-14