Amsterdam reviews

8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 sep 2018
Amsterdam heeft ook zijn eigen uitkijktoren, de A'dam Toren. De A'dam Toren is gevestigd in het voormalige Shell-gebouw aan de overzijde van het IJ. Het gebouw is 80 meter hoog en bestaat uit 22 verdiepingen. Het heeft een draaiend restaurant waar je heerlijk en romantisch kunt dineren. Stevig aan de prijs maar dan heb je ook wat…. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je bij helder weer tot de duinen en het IJsselmeer kijken. Met “gevaar voor eigen leven” kun je dan nog even in de schommels op het hoogste plateau. Je wordt dan opgetrokken zodat de schommel naast het gebouw komt te hangen. 80 meter boven de grond dus maar niet doen na het heerlijke dinertje…
Stad
  • leuk om te proberen
  • spannend
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-01
8
Nederland Amsterdam
remcoenmarloes was hier 01 aug 2018
Het centrum van Amsterdam past natuurlijk helemaal niet in het plaatje van Columbus en weg gaan van de gebaande paden. Ik raad dan ook om op Centraal Station de andere kant op te lopen, naar de pont die richting de NDSM-werf gaat. Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is het namelijk een stuk rustiger en het lijkt hier wel een andere wereld ten opzichte van de rest van Amsterdam. Van dit oude havengebied wordt gebruik gemaakt door nieuwe horeca gelegenheden, maar ook door creatievelingen die een bedrijfje willen starten. Loop eens binnen bij de NDSM-loods, waar veel verschillende start-ups te vinden zijn tussen de industriele overblijfselen van de haven. Of loop richting de Rijksmonumentale hijskraan waarin nu een hotel is gevestigd. Ook voor een rustige plek aan het water kan je hier terecht, bijvoorbeeld bij Pllek. Wil je helemaal een plekje voor jou alleen? Loop dan voorbij Pllek over de Ms. van Riemsdijkweg, totdat je bij de bankjes aan het water uitkomt.
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Veel minder toeristen dan in het centrum
Review geplaatst op 2018-08-28
7
Nederland Amsterdam
hoelahoep was hier 01 okt 2016
Mooi natuurgebied met enorm veel herten en een aantal vossen. In het begin kijk je je ogen uit omdat er op elke hoek waar je loopt wel een clubje herten staan maar op een gegeven moment wordt het haast gewoon - zoveel zijn het er! Een minpunt is dat de vossen daar ooit zijn gevoerd (en misschien nog steeds wel worden gevoerd) door bezoekers, waardoor ze dus niet erg mensenschuw zijn. Leuk voor foto's, maar minder leuk voor de natuur.
Stad
  • Mooi wandelen
  • Veel dieren te spotten
  • Vossen zijn/worden gevoerd door bezoekers
Review geplaatst op 2017-04-18
8
Nederland Amsterdam
agrotewal was hier 01 okt 2016
Het Amsterdam Light Festival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Van 1 december tot 22 januari zijn er meer dan 35 verlichte kunstwerken te zien in de binnenstad van onze hoofdstad. Er zijn twee routes uitgezet, zo is er de vaarroute, genaamd Water Colors die je uiteraard kunt volgen met een rondvaartboot. Je vaart 75 minuten door de Amsterdamse grachten en de kosten zijn rond de 20 euro. Vertrek tussen 17.00 en 21.40 vanaf het Centraal Station. Je kunt ook kiezen voor de wandelroute, die is begonnen op 15 december en loopt nog tot en met 8 januari. Langs de route die loopt in de Weesper-en Plantagebuurt staan zo'n 20 verlichte kunstwerken. Ook kinderen zullen ervan genieten. Kortom een aanrader voor de kerstvakantie. De route is 2,3 km lang.
Stad
  • verlichte kunstwerken
  • Amsterdam verkennen
  • wandeltocht
  • vaartocht
  • slecht weer kan roet in het eten gooien
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 sep 2014
De Zuiderkerk staat in het oude centrum van Amsterdam. Vanaf de Kloveniersburgwal en de Groenburgwal aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, heb je een prachtig zicht op de oude toren van deze kerk. Het is echt de moeite waard om de minder bekende Zuiderkerktoren te beklimmen. Let wel; je moet goed ter been zijn want via de trappen en laddertjes naar boven gaan is geen gemakkelijke opgave. Bovendien moet je langs de grootste en oudste klok van Amsterdam (1511) kruipen, die gelukkig is blijven hangen. Als je eenmaal boven bent is de beloning des te groter want het uitzicht over Amsterdam is adembenemend. Je hebt uitzicht over de oude Amsterdamse Jodenbuurt met de Synagoge, de Nieuwmarktbuurt, maar ook is het grote contrast te zien tussen het Centraal Station, de st. Nicolaaskerk en de moderne blokken aan de overkant van het IJ. De Zuiderkerktoren is gebouwd in 1614 in de renaissancestijl en is 80 meter hoog. Je kunt hem beklimmen individueel of met een groepje. Zelf ben ik alleen naar boven gegaan met een van de meisjes die de rondleiding verzorgen. (geen toeristen te zien) Ze nam alle tijd om mij uitleg te geven over de bouw van de toren en over het bijzondere uitzicht , want je loopt echt helemaal boven in de toren op de smalle buitengalerij. Zo heb je niet alleen een prachtig uitzicht, maar hoor je ook de geluiden van de Amsterdamse binnenstad. Bovendien heb je, doordat je buiten l
Stad
  • mooie architectuur
  • schitterend uitzicht
  • prima informatie
  • flinke klim
Review geplaatst op 2017-04-09