Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rijksmuseum Amsterdam

Amsterdam,
Nederland


Nooit eerder gebruikten we de spaarpunten van de ING. We bleken er al veel te hebben waardoor ik besloot eens te onderzoeken wat we er allemaal mee konden doen. We konden gratis kaartjes reserveren voor het Rijksmuseum. Aangezien ik er voor het laatst als kind was geweest en het gebouw inmiddels totaal gerenoveerd en verbouwd is, leek ons dat een leuke trip om eens te fotograferen. Natuurlijk inclusief de buitenkant.

Het Rijksmuseum werd ontworpen door Architect Pierre Cuypers. Hij had voor het Rijksmuseum een ontwerp in historische stijl gemaakt, een mengeling van gotiek en renaissance. In 1885 werd het Rijksmuseum officieel geopend.
Ongeveer 17 jaar geleden, mede door de toenemende bezoekersaantallen voldeed het museum eind twintigste eeuw niet meer aan de behoeften van een internationaal leidend museum. In 2003 werd een grote verbouwing gestart. Hoofdarchitecten waren Antonio Cruz en Antonio Ortiz, beiden uit Sevilla.

Momenteel is er een expositie te zien over de weerslag van corona op de maatschappij. Het laateen tijdsbeeld zien van het heden. Naast natuurlijk het ‘oude fotoboek’ uit de middeleeuwen en dat blijft prachtig om te zien.
Ook het beroemde schilderij de Nachtwacht wordt achter glas onderzocht op eerdere schetsen. Bijzonder om te zien. Men heeft hier speciale apparatuur voor om dit te onderzoeken.