Ohrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Landschap op de heuvels bij Ohrid

Ohrid,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


Ondanks dat Macedonië een verleden heeft waar veel strijd is geweest om land en religie, heeft het land helemaal niks aan schoonheid verloren en kun je het zelfs één van de landen van Europa rekenen.

Het landschap is in alle windrichtingen bergachtig waarvan de hoogste toppen van de bergen zelfs tot boven de 2.000 meter reiken.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat je door het gehele land kleine en grotere rivieren ziet kronkelen die elk op hun beurt uitmonden in meren of nog grotere rivieren.
Het meer van Ohrid bijvoorbeeld waar je hier zicht op hebt is absoluut een bezoek waard om zijn schoonheid en ligt voor een deel in Albanië.

Het land is Ideaal voor lange natuur wandelingen en herbergt stukken oerbos die in het westen van Europa weinig meer voorkomen.
De flora en fauna in deze bossen is erg rijk te noemen.

De Macedonische overheid heeft daarom veel bosgebieden uitgroepen tot Nationaal Park waaronder het bekende reservaat Mavrovo, het grootste nationale park van het land, met daarin de majestueuze berg Galicica.

Kortom het is een prachtig en relatief voor onze begrippen goedkoop land met vriendelijke bevolking en wordt nog niet massaal overspoeld door toeristen.