Ohrid

Ohrid is een van de populairste bestemmingen van Ohrid. Het ligt aan de oevers van het gelijknamige meer in het zuidwesten van het land, op de grens met Albanië. De stad is rijk aan monumenten waaronder het antiek theater van Ohrid en het Sveti Naum-klooster. Ohrid ligt aan de rand van het Nationale Park Galicica.

Informatie over Ohrid

Beste foto's & tips van Ohrid

'504075' door RoyanvanVelse '504075' door RoyanvanVelse

MacedoniëOhrid

MacedoniëOhrid

Ohrid toen

RoyanvanVelse

Dit is een foto van het Macedonië van toen. Toen het wel al zelfstandig was maar nog niet zeker was of het nu Macedonië moest heten of republiek van Skopje omdat de Griekse buren bezwaar maakten. Toen je in Ohrid maar beter geen Albanees kon praten. Toen het meer van Ohrid nog niet zo'n toeristische trekpleister was als nu. Toen de hele Balkan in vuur en vlam stond en de ene na de andere groep de wapens oppakte. Het grote meer met een oppervlakte van zo'n 350 vierkante kilometer ligt op de grens tussen Albanië en Macedonië. Het is één van de diepste meten van Europa, een kleine 300 meter maar liefst. De bergen op de achtergrond maken deze spot nóg mooier.

'486849' door MAmmerlaan '486849' door MAmmerlaan

MacedoniëOhrid

MacedoniëOhrid

Tabak verkopers op...

MAmmerlaan

Op een overdekte markt vlakbij het meer van Ohrid kwamen we deze tabak verkopers tegen. We mochten alles uitproberen, maar volgens mij waren ze zelf de grootste "klanten".

'528189' door CBurgstad '528189' door CBurgstad

MacedoniëOhrid

MacedoniëOhrid

Zonsondergang

CBurgstad

Tijdens de rondreis door Albanië maken we ook 3 dagen een uitstapje naar Macedonië, naar de stadje Ohrid aan het gelijknamige meer. Een toeristisch plaatsje waar het op zich prima vertoeven is. De eerste avond wandelen we langs de oever van het meer, als we plotseling overvallen worden door een stortbui. Maar net voor het donker wordt, klaart het wat op. En door wegtrekkende regen- en onweersbuien en op hetzelfde moment een ondergaande zon, krijg je schitterende beelden van dreigende luchten, snel wisselende wolkenpartijen en mooie kleuren.

Laat kaart zien