Luxemburg reviews

10
Luxemburg
dreamer666 was hier 01 Jun 2020
De Mullerthal trail is een wandelroute van 112 km doorheen het fascinerende landschap van klein Zwitserland in Luxemburg. De trail omvat 3 lussen die elk hun eigen karakter hebben. Er zijn verschillende parkeerplaatsen vanwaar men ook kleine stukjes van de routes kan doen zodanig dat deze trail, niet alleen voor de stevige wandelaars, maar ook voor dagjesmensen zeer geschikt is. Hoogtepunten zijn onder andere de prachtige Schiessentumpel waterval en de indrukwekkende Kallektuffquel, waar kalkhoudend water over een rots in een mooie poel stroomt. De kleuren die hierdoor op de rots ontstaan zijn fel en geven dit plekje een tropisch uitzicht. Ook de Wolfsschlucht moet je gezien hebben. Je wandelt hier door een diepe kloof tussen de groen bemoste rotsen, waar vroeger de wolven hun toevluchtsoord hadden. De perkop is nog zo'n highlight. Dit is een grote rots die je moet beklimmen d.m.v. ladders. De wandelpaden zijn goed onderhouden en de markeringen zijn duidelijk en overal aanwezig.
Land
  • het gebied is zo groot dat je bijna geen last hebt van andere toeristen
  • genoeg parking bij sommige van de highlights
  • heel fotogeniek
  • aanrader voor jong en oud
  • goed gemarkeerde paden
  • mooie natuur
  • bij een hete zomerdag kan het wel zijn dat er veel toeristen zijn aan de waterval
Review geplaatst op 2020-07-05 Door dreamer666
8
Luxemburg
kburgers1 was hier 30 Jun 2018
Luxemburg ligt maar 3 uurtjes rijden van Nederland. Het landschap is heuvelachtig en kenmerkt zich door landbouwvelden, mooie rivieren en prachtige kronkel wegen door de bossen. Ga dus vooral de grote autoweg af en pak die heerlijke binnendoor wegen. De trekpleisters in Luxemburg zijn de kastelen. De kastelen stammen vooral uit de middeleeuwse tijd. Vaak als je het kasteel gaat bezoeken zie je het onderweg al kilometers ver op een hoge berg liggen. Het kasteel van Vianden, Beaufort en Bourscheid zijn nog grotendeels (na restauratie) in tact. Terwijl andere kastelen, zoals in Esch-sur-Sure en Brandenburg meer als ruïnes tentoongesteld worden. Wij werden er enthousiast van. Naast de kastelen is Luxemburg stad zeker de moeite waard. De Adolfsbrug, Grund en de prachtige pleinen waaronder place d'Armes vonden wij leuk om te bezoeken. Daarnaast is het leuk de Chemin de la Corniche te bewandelen. Deze wandelpromenade staat bekend als ‘mooiste balkon van Europa.’ Hou je niet van de grote steden dan is Echternach kleinschaliger en erg leuk om te bezoeken. Wil je de natuur in dan kan je prachtig wandelen in de omgeving Mullerthal/Bedfort. Het is hier bosrijk en je vind hier grote rotsformaties. We zijn bij de waterval de Schiessentümpel geweest, een fotogeniek plaatje. Een ander mooie natuurgebieden is natuurpark de Boven-Sure, je kan hier wandelen, zwemmen en watersporten. Kortom Luxemburg heeft van alles wat: natuur, steden, kastelen, wat wil je nog meer.
Land
  • Schiessentümpel
  • Natuurpark de Boven-Sur
  • Echternach
  • Luxemburg Stad
  • Kastelen
  • Duurder land t.o.v. NL mbt Eten/Drinken
Review geplaatst op 2018-08-01 Door kburgers1
10
Luxemburg
KHeijlaerts was hier 31 Jul 2017
De Mullerthaltrail is een prachtige wandelroute in klein Zwitserland en bestaat eigenlijk uit 3 hoofdroutes van 35-40km lang met daarbij nog wat extra lussen. Deze routes kan je aan elkaar koppelen tot 1 hele lange trekking. Onderweg zijn er vele mogelijkheden om te overnachten zowel op campings als in B&B's/Hotels, en vaak direct langs de trail. Zo kan je er een meerdaagse tocht lopen als je zou willen. Het is ook goed mogelijk om vanuit 1 plek wat dagtochten te maken. De trail is opgedeeld in kleinere delen van 6-10km ongeveer. (wandelingen van 2-3uur) Hierdoor kan je heel goed een tocht uitzetten die past bij jouw wensen. Onderweg zijn er voldoende opstapplaatsen voor de bus om je weer naar je beginpunt te brengen. De Mullerthal trail is goed aangegeven met een M-symbool op bomen/rotsen/paaltjes e.d. Onderweg kom je ook af en toe (m.n. bij de plaatsjes) grote borden tegen waarop heel de trail staat en de aanduiding waar jij je op dat moment bevind. Je loopt vrijwel de hele route over onverharde paden, met veel trappetjes en soms tussen hele smalle kloven door. (bij route 2 in ieder geval, ik weet niet of route 1 en 3 ook grotendeels onverhard zijn) De trail is goed onderhouden, zowel paden als bruggen, als de routeaanduiding zien er tiptop uit. Het was erg rustig op de trail met medewandelaars. Bij de dorpjes wel wat meer mensen maar als je wat verder hier vandaan bent loop je vrijwel alleen.
Land
  • Prachtige omgeving
  • Goede markering
  • Goed onderhouden
  • Vele lengtes mogelijk
  • Goede busvoorzieningen langs de route
  • Vele slaapmogelijkheden direct aan de route
  • geen?
Review geplaatst op 2017-08-23 Door KHeijlaerts
8
Luxemburg
JoshuaX was hier 30 Sep 2016
Zo dichtbij, zoveel afwisseling, dat is Luxemburg. Je hebt de 'grote stad', Luxemburg Stad, waar je kunt kiezen tussen modern en oud, tussen de bovenstad en de benedenstad, tussen druk en rustig, tussen gebouwen en groen. Daarnaast ligt dit kleine landje vol prachtige kastelen die je bijna allemaal uitgebreid kunt bezichtigen, soms zelfs gratis. Je hebt oude stadjes vol historie, denk aan Echternach en Vianden. Maar ook is er Klein Zwitserland, een gebied rond het Müller dal bij Echternach waar je zeer bijzondere rotsformaties vindt, verscholen in de heuvelachtige bossen. Je kunt er door 30 cm (!) dunne kloven dwalen, het is een natuurfenomeen wat je niet op veel andere plekken tegenkomt. Luxemburg is zo klein dat je alles kunt berijden, je kiest een mooie plek om te verblijven en van daaruit kun je elke dag een ander uitstapje kiezen. In de herfst is het er extra mooi door alle oranje/gele kleuren in het landschap, het is er dan ook behoorlijk rustig. Luxemburg is voor ieder wat wils!
Land
  • Afwisselend, natuur en cultuur
  • natuurfenomeen Klein Zwitserland
  • Dichtbij Nederland, ook voor lang weekend
  • Kleinschalig, alles goed bereikbaar
  • Luxemburg Stad, historisch veel te zien
  • Pitoreske dorpjes, mooie landschappen
  • Minder het gevoel van 'ver weg zijn'
Review geplaatst op 2016-11-08 Door JoshuaX
9
Luxemburg
RianneBob was hier 31 May 2015
Klein Zwitserland is een prachtige omgeving voor de mensen die niet ver van huis willen. Dit stukje Luxemburg staat bekent om het prachtige wandelen en mountainbiken en na hier een half jaar te hebben gewoond, snap ik helemaal waarom. De bossen zijn fantastisch mooi groen met grote rotsen. Hiernaast zijn de mensen ontzettend vriendelijk en ze spreken meestal meerdere talen. Luxemburg is erg geschikt voor de mensen die even willen ontsnappen aan de drukte van Nederland. Tussen de plaatsjes is nog veel groen en natuur, waardoor je hier heerlijk tot rust kan komen.
Land
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke mensen
  • Het weer is vergelijkbaar met Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19 Door RianneBob
9
Luxemburg
Fransvdg was hier 30 Sep 2012
Luxemburg is kleiner dan onze provincie Drenthe maar wat is er veel te zien. Ik ben er in de loop der jaren negen keer geweest en het is steeds weer fijn om er te zijn. Voor zowel gezinnen met jonge kinderen als ook senioren is dit een leuke reisbestemming, dicht bij huis en voor je gevoel toch ver weg. Om te beginnen: Luxemburg-Stad met zijn interessante fortificaties. De kazematten zijn hier echt een bezoek waard. Maar ook de ligging van de stad met flinke hoog-laag verschillen is foto’s waard. Qua natuurschoon heeft het hele land veel moois te bieden. Ik denk daarbij aan de Ardennen in het noorden en het Mullerthal (Klein Zwitserland) met zijn mooie rotsformaties, beekjes en watervallen in het oosten van het land. De Moezelvallei in het zuidoosten is ook op de fiets redelijk gemakkelijk te verkennen. Ik heb daar zelf een tochtje gefietst door Luxemburg en Duitsland, tot Trier aan toe. Als ik plaatsen ga noemen mag ik Vianden met zijn kasteel en kabelbaan, Esch-sur-Sûre met zijn kasteelruïne en zijn prachtige ligging aan een grote lus in de rivier en Echternach met zijn mooie basiliek beslist niet vergeten. Historisch heeft Luxemburg duidelijk banden met Nederland. Dat zie je aan de vlag met bijna dezelfde kleuren. Tot in 1890 was de Nederlandse koning ook groothertog van Luxemburg. Ze spreken er Duits of Frans. Luxemburgs wordt wat lastiger voor ons. Maar deze mooie spreuk zul je wel snappen: “Mir wölle bleiwe wat mir sin”. De Luxemburgers willen graag zelfstandig blijven.
Land
  • mooi landschap
  • veel variatie
  • dicht bij huis en toch ver weg
  • interessante geschiedenis
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-26 Door Fransvdg