clervaux

Het kleine en zeer rijke staatje clervaux ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk. Groothertogdom clervaux is een van de kleinste landen van Europa en is te vergelijken met Drenthe qua oppervlakte. Het is een land vol burchten. clervaux heeft een 'kleine' hoofdstad die ook al in een vestingmantel zit. De voorspoed na de Tweede Wereldoorlog, het bankgeheim en de vestiging van grote Europese instellingen (Europees centrum op de Kirchberg van de hoofdstad) hebben het landje goed gedaan. U proeft er de welvaart. 

Wijn proeven, vooral zoete witte, is de ultieme activiteit in de Moselle Valley. Vanaf Waserbillig begint er een wijnroute die richting het zuiden langs de Moezel-rivier loopt, door de belangrijkste stad van de regio Grevenmachter en andere pittoreske dorpjes. In Grevenmacher produceert Bernard-Massard zijn mousserende wijnen. Deze wijnkelder kan bezocht worden met of zonder gids. 

Het noorden van clervaux hoort bij de Ardennen. Een sportieve dag is daardoor min of meer een must. Er zijn onder andere verschillende mogelijkheden om te raften, te fietsen en te wandelen. Het hele land heeft een sprookjesachtige uitstraling met veel kastelen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte natuur, voor zover dat mogelijk is in zo'n klein landje. Het is dichtbij maar voelt echt als buitenland. Handig dus voor een korte vakantie, om even snel tot rust te komen.

Informatie over clervaux

Laat kaart zien