Trentino-Zuid-Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

E-Biken in de Dolomieten (deel III)

Trentino-Zuid-Tirol,
Italië


De laatste in deze serie!

Deze tocht is voor de wat meer fanatieke MTB'ers die van klimmen en afdalen houden over onverharde paden.

Het vertrekpunt voor deze tocht is Albergo Pederü (Albergo Alpino Pederü Berggasthaus) in het Parco Naturale Fanes-Sennes-Braies, op zo'n 11 km van San Vigilio.

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij de Albergo te komen. De mooiste route, meteen wel de langste qua tijd, loopt door het bos en langs het beekje de Ega d'Al Plan (Ciclopedonale di Tamersc). De snelste route, op de e-bike, is de verharde weg (Strada Val Dal Tamersc). En voor een nog snellere optie, parkeer je je auto bij de Albergo en begin je daar aan je e-bike tocht (mountainbike tocht!).

Een leuke tocht gaat naar Rifugio Lavarella/Lavarellahütte op 2050 mtr. (6,2 km), of Rifugio Fanes/Fanes Hütte op 2060 mtr. (5,9 km). Vlakbij deze hutten liggen ook nog twee meertjes (Lé Vert en vlakbij Passo Limo het Lago di Limo (7,1 km / 1,2 km vanaf de Fanes Hütte).

Voor de liefhebbers van een wat kleinere afstand, is er de route naar Rifugio Sennes/Senneshütte op 2126 mtr. (4,7 km) of naar Rifugio Fodare Vedla op 1980 mtr. (2,9 km).

Voor wandelaars is dit ook een prachtig gebied.

Voor meer informatie, zie bijgaande link: http://www.sanvigilio.com/en
Op deze site vind je een leuk filmpje met een impressie van de omgeving.

Bij het zien van zo'n filmpje krijg ik meteen weer zin in om er naar toe te gaan, ook omdat ik inmiddels verschillende fragmenten herken ;-)