Trentino-Zuid-Tirol

Foto door Reisreporter joycemul

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Trentino-Zuid-Tirol

Beste foto's & tips van Trentino-Zuid-Tirol

'834685' door Nickyfotograaf '834685' door Nickyfotograaf

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Col Rodella,...Dolomi

Nickyfotograaf

In de Dolomieten kan je heerlijk wandelen. Het heeft kilometers aan wandelpaden van uit het dorp naar diverse berghutten of terug. Dit is in de buurt van de Col Rodella waar je naar diverse berghutten kunt lopen. Leuk is met de kabelbaan naar boven. Daar rondlopen en bij een berghut lunchen. Daarna de hele weg naar beneden lopen. Wel vermoeiend voor knieën maar een zeer mooie route.

'896616' door Bobvaneck '896616' door Bobvaneck

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Church of the open sk

Bobvaneck

Wederom een snel klikje vanuit het autoraam, onderweg naar Milaan vanuit Munchen passeerde we dit idyllische kerkje boven in de bergen. Ik vond het in het algemeen al een schitterend beeld, de groene voorgrond met de besneeuwde bergen op de achtergrond. En dat zo laat in Mei nog (eind mei geschoten). Kerken zijn vaak immens en imposant, maar daar in de italiaanse bergen staat misschien wel een van mijn favouriete kerkjes. Deze dus. Ik ben over het algemeen geen kerkmens, maar ik heb wel respect voor de architectuur, en de simpelheid en kleinschalige opzet van deze kerk vind ik fantastisch.

'834520' door Tess de Bruyn '834520' door Tess de Bruyn

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Kerktoren van Graun

Tess de Bruyn

Tijdens mijn wandelvakantie in Zwitserland kreeg ik de kans om net over de grens in Italië een fiets tocht te maken. Met een aantal andere reizigers ben ik met de bus naar een hoger gelegen gebied gereden en zijn we vanaf daar voor het grootste deel dalend naar een stadje in Italië gefietst. Tijdens de busreis naar het startpunt van de fietstocht kwamen we langs deze idyllische kerktoren. Op dat moment wist ik niet wat het was en heb ik een foto gemaakt omdat ik het een bijzonder plaatje vond. Na de vakantie ben ik gaan googelen en kwam ik erachter dat daar oorspronkelijk het plaatsje Graun ligt, maar doordat de regering er een stuwmeer wilde bouwen het hele dorpje is afgebroken. Alleen het kerktorentje hebben ze laten staan.

Kaart van Trentino-Zuid-Tirol en omgeving