Trentino-Zuid-Tirol

Foto door Reisreporter joycemul

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Trentino-Zuid-Tirol

Beste foto's & tips van Trentino-Zuid-Tirol

'972345' door WKerkhof '972345' door WKerkhof

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Wijngebied in de...Do

WKerkhof

Tegen de Dolomieten aan, net onder de stad Bozen vind je een prachtig wijngebied, Alto Adige. Een van de kleinste wijngebieden in Italië. Hier vind je de Strada del Vino, ofwel Weinstrasse, een mooie weg langs de vele wijngaarden en mooie kleine dorpjes. Langs de weg zitten veel wijnhuizen die zeer goede kwaliteitswijnen produceren, en je graag een kleine proeverij aanbieden van wat deze mooie regio te bieden heeft. Wanneer je wat koopt, hoef je geen bedrag voor de proeverij te betalen! Druk is het hier niet, een enkele verdwaalde toerist, of een marktkoopman die de dag begint met een lekker glas wijn bij een van de wijnhuizen!

'896616' door Bobvaneck '896616' door Bobvaneck

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Church of the open sk

Bobvaneck

Wederom een snel klikje vanuit het autoraam, onderweg naar Milaan vanuit Munchen passeerde we dit idyllische kerkje boven in de bergen. Ik vond het in het algemeen al een schitterend beeld, de groene voorgrond met de besneeuwde bergen op de achtergrond. En dat zo laat in Mei nog (eind mei geschoten). Kerken zijn vaak immens en imposant, maar daar in de italiaanse bergen staat misschien wel een van mijn favouriete kerkjes. Deze dus. Ik ben over het algemeen geen kerkmens, maar ik heb wel respect voor de architectuur, en de simpelheid en kleinschalige opzet van deze kerk vind ik fantastisch.

'834685' door Nickyfotograaf '834685' door Nickyfotograaf

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Col Rodella,...Dolomi

Nickyfotograaf

In de Dolomieten kan je heerlijk wandelen. Het heeft kilometers aan wandelpaden van uit het dorp naar diverse berghutten of terug. Dit is in de buurt van de Col Rodella waar je naar diverse berghutten kunt lopen. Leuk is met de kabelbaan naar boven. Daar rondlopen en bij een berghut lunchen. Daarna de hele weg naar beneden lopen. Wel vermoeiend voor knieën maar een zeer mooie route.

Laat kaart zien