Venetie omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overtocht naar Griekenland, luxe en slapen in je eigen kampeermiddel

Venetie omgeving,
Italië


De vele waarderingen voor de foto's van Griekenland laten zien dat dit land weer volop in de belangstelling staat.

Opvallend genoeg kwam ik er nu pas achter dat er nog geen tip overgeschreven is, de overtocht met camper of caravan naar Griekenland. Terwijl er eigenlijk weinig landen kunnen tippen aan de kampeerervaringen van mij in dit land. Het lijkt ver weg maar is met de ferry zo lekker dichtbij.

Je kunt vertrekken uit Venetie, Ancona, Triest of Brindisi en dan zelfs kamperen in je eigen caravan of camper. Dit wordt in de voorwaarden van de maatschappijen camping aan boord genoemd. Er zijn verschillende maatschappijen die dit aanbieden, zelf heb ik ervaringen met Anek en Minoan. Het is mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten van het schip en lekker te slapen in je eigen bed.

Er zijn veel verschillende aanbiedingen maar vaak levert boeken voor 1 maart een fikse korting op. Terwijl er ook kortingen gegeven worden aan jongeren, NKC- en ANWB leden.
Wat is er prettiger dan relaxen op een schip wat aandoet als een cruiseschip met zelfs een zwembad aan boord en binnen 24 uur sta je op Griekse bodem.

Kamperen in Griekenland is een ervaring apart, goed verzorgde terreinen waar je vaak direct aan zee kunt staan, met veel voorzieningen en goed schoon gehouden sanitair. Dit alles veel voordeliger dan de andere Zuid Europese landen en lang niet zo druk. Wanneer je dit avontuur aandurft, kun je in 1 vakantie niet alleen de Meteora zien, maar ook een rondje Peloponnesos doen.