Venetie omgeving beste reistijd

Het weer in de omgeving van Venetie

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de omgeving van Venetie te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de omgeving van Venetie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor de omgeving van Venetie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Italië:
De beste reistijd voor de omgeving van Venetie is mei, juni en september. Ben je van plan de hotspots van Venetie omgeving te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.


Reisadvies
Voor Venetie omgeving geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Venetie omgeving

Beste foto's & tips van Venetie omgeving

'346827' door petervanmeurs '346827' door petervanmeurs

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

Chioggia, klein...Ven

petervanmeurs

Als je Venetië, hoe mooi ook, te druk vindt, ga dan eens naar Chioggia, iets ten zuiden van Venetië. Bijna net zo mooi maar dan zonder al die toeristen.

'451668' door MaJaTa '451668' door MaJaTa

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

In een glasfabriek op

MaJaTa

Als je na een korte tocht met de waterbus vanuit Venetie aanmeert in het haventje van Murano, zie je direct al dat het op Murano allemaal draait om het glas, de glasblazers van Murano en hun werk zijn niet voor niets wereldberoemd. In dit glasatelier op het eiland mochten we even rondkijken alleen was het jammer dat de glasblazer er niet was want er werd gezegt dat de temperatuur nog te koud was op dat moment, later op de dag hebben we in een ander atelier nog een videofilm en foto's ervan gemaakt. Heel erg kunstig en prachtig om te zien.

'346822' door petervanmeurs '346822' door petervanmeurs

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

Chioggia, klein...Ven

petervanmeurs

Als je Venetië, hoe mooi ook, te druk vindt, ga dan eens naar Chioggia, iets ten zuiden van Venetië. Bijna net zo mooi maar dan zonder al die toeristen.

Laat kaart zien