Gratis eten in Milaan image

Gratis eten in Milaan

Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffetten aan.

Zonder dat je ervoor moet betalen, krijg je in Milaan vaak lekkere hapjes toegediend bij de bestelling van een drankje (vijf tot tien euro). Deze aperitivo wordt aan het eind van de middag geserveerd en wordt gezien als een soort happy hour. Meestal bestaat de aperitivo uit mozzarella, knoflookbrood, pasta en pizza.

Nieuwsgierig? Voor de geïnteresseerde reizigers die dit jaar naar Milaan gaan, hierbij beste aperitivobars van Milaan.

Trattoria Toscana (Corso di Porta Ticinese 58) Klassieke aperitivobar die in 1993 de trend zette.

Van Gogh Café (Via Agostino Bertani, 2) Veel proscuitto, kaas, rijst en pastagerechten.

Chakra (Via Cesariano 14) Gelegen naast het Van Gogh Café, goed lokaal eten in een rustige omgeving.

Slice (Via Ascanio SFORZA 9) Populaire aperitivo horecagelegenheid op twintig minuten lopen van de Duomo, in het populaire Navigli.

Bento Bar (Corso Garibaldi 104) Aperitivo betekent hier niet per definitie Italiaans eten. De Bento Bar heeft namelijk een fantastisch sushibuffet.

Bhangrabar (Corso Sempione 1) Als je voor een Indisch buffet gaat, ben je hier op de juiste plaats. Op donderdag is de drank extra goedkoop.


Voor meer aperitivobars kun je rondkijken in de wijken Corso Como en Corso Sempione, of in de hippere wijken Navigli, Brera en Porta Romana.
Meer informatie is te vinden op Gamberorosso.it en Chowhound.com.


(Bron: Easyjet)