Siciliaanse villa voor € 1,- image
PatrickF

Siciliaanse villa voor € 1,-

Burgemeester en kunstcriticus Vittorio Sgarbi van het Siciliaanse plaatsje Salemi biedt een aantal plaatselijke villa’s aan voor 1 euro. Hij hoopt hiermee het historische stadje meer in trek te brengen.

Symbolische betaling
Er zijn meerdere bekende mensen die hun interesse al hebben getoond, volgens Sgarbi zijn dit onder andere zanger Peter Gabriel en Inter Milan voorzitter Massimo Moratti.
“We denken aan mensen die de zin en economische middelen hebben om dit avontuur aan te gaan,?? aldus Sgarbi. “In ruil voor een symbolische betaling van 1 euro zullen wij één van deze huizen aanbieden en hen vragen binnen twee jaar de huizen te restaureren met respect voor de originele karakteristieken.??

Salemi en omgeving
De stad Salemi ligt in de provincie Trapani, in het zuidwesten van Sicilië, Italië. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners. De omgeving is voornamelijk bekend om de zoutwinning en de wijnen. Deze provincie produceert meer wijn dan bijvoorbeeld Toscane of zelfs Chili. De provincie is omgeven door water; de Tyrreense zee, en het kanaal van Sicilië.

Aardbevingsrisico
De villa’s die voor 1 euro te koop zijn hebben de aardbeving van 1968 overleefd en zijn dringend aan renovatie toe. Deze aardbeving bereikte graad 9 op de schaal van Mercalli, die loopt van 1 tot 12. Steden en dorpen in Trapani en omgeving werden weggevaagd.
De Etna kan ook voor een bedreiging zorgen. Hij was in het najaar van 2002 voor het laatst actief. Het gebied werd vooral getroffen door aardbevingen. De kans op nieuwe uitbarstingen is aanwezig.

Foto: De etna in de sneeuw van Matrirens.reisreporter.nl