Schotland Reviews

9

Categorie: Regio

Schotland

pieter was hier op 2018-03-15

In september naar Schotland met eigen auto. Regenkleding en paraplu's mee. Je weet maar nooit in Schotland! Wat hebben we mooi weer gehad! Af en toe eens een buitje 's avonds of 's nachts. De volgende dag lag Schotland er weer schoon gewassen bij. Wat is het er mooi: snelstromende beken, prachtige rivieren, schitterende meren en...... je hoeft er niet naar te zoeken. Na elke bocht van de weg weer een fantastisch uitzicht. We logeerden in stacaravans en een lodge. De reis er naar toe is een peuleschil. Rond 17.00 uur weg uit IJmuiden en de volgende morgen ben je al in Newcastle. Daar begint het grote Schotlandavontuur. We hebben veel buitendingen kunnen doen (o.a. wandelen), maar ook bij slecht weer zijn er veel binnendingen. Wij gaan nog eens terug, want 14 dagen was te kort.
natuurschoon
relaxte overtocht
highlands

iets duurder dan in NL
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Regio

Schotland

Janna was hier op 2018-03-15

Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Perfect voor de natuurliefhebber
Niet toeristich
Rustig land
Interessante cultuur
Vriendelijke bevolking
Dichtbij Nederland

Geen warm weer en (vaak) regen
Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Regio

Schotland

pixelfun was hier op 2017-09-01

Schotland is prachtig! Het land geeft je het gevoel dat je aan het andere eind van de wereld bent, terwijl het toch zo dichtbij is. Laat je niet afschrikken door de regen. Ja, het regent vrijwel dagelijks, maar heel vaak krijg je minstens drie seizoenen te zien op één dag. Voor fotografen levert dit prachtig licht op en in combinatie met de veelal ruige natuur kun je hier fraaie foto's maken! De mensen zijn relaxed en het eten is, hoewel beperkte keus, prima. Heerlijke gerookte zalm (echt gerookt, niet ondergedompeld in een goedje met een rooksmaak!), lamsvlees, haggis en natuurlijk black pudding. Probeer het allemaal; het is echt lekker. Voor het echte werk reis je via de Isle of Skye per ferry door naar de Buiten-Hebriden. De wegen zijn nog aangelegd met Europese subsidie, waardoor prima wegdek en makkelijk te rijden. Let wel op als je naar de Hebriden (incl. de Isle of Skye) wilt: boek van tevoren accommodatie. Er is beperkte beschikbaarheid. Op de bonnefooi gaan is wat lastiger.
prachtige natuur
goede wegen
lekker eten
er mag veel

beperkte accommodatie op de Hebriden
links rijden (als je het niet gewend bent)
review geplaatst op 2017-09-22

9

Categorie: Regio

Schotland

aticketto was hier op 2017-06-01

Ullapool is een plaats aan de westkust van Schotland. Het is een vissersplaatsje met een paar (souvenirs) winkeltjes en een paar gezellige restaurants/pubs. In de haven is nog volop bedrijvigheid en voor je eigen veiligheid moet je het lossen en laden van een afstandje bekijken. Er wappert ook een Nederlandse vlag in de haven en navraag leerde ons dat er een aantal Nederlandse vissers hier vaak aanleggen en bevoorraden om vervolgens weer verder te vissen. Ullapool is inmiddels wat drukker met toeristen omdat steeds meer reizigers de North Coast 500 route hebben ontdekt. Toch is de sfeer er nog gemoedelijk en ’s avonds een stuk rustiger, behalve in de pub. Bij The Seaforth Inn kun je terwijl je ’s avonds aan de bar zit ook zien wat er allemaal in de haven afspeelt.
Levendig vissersplaatsje
Ideaal voor overnachting
Heerlijk sfeertje

Overdag drukker
Vrij prijzig
review geplaatst op 2017-06-19

10

Categorie: Regio

Schotland

hamminga was hier op 2016-10-01

Schotland is in alle jaargetijden een geweldige bestemming om te bezoeken als je van ruige natuur, rust en ruimte houdt. De steden Edinburgh en Glasgow zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken, met ieder z'n eigen charme en prachtige bezienswaardigheden. De Highlands, met als hoogste berg de beroemde Ben Nevis, zijn prachtig, ruig en een van de hoogtepunten van je bezoek aan dit mooie land. De vallei van Glencoe, waar een deel van de James Bond film Skyfall werd opgenomen, voldoet aan alle plaatjes die je van Schotland verwacht. Hier zijn ontelbare wandelmogelijkheden en achter ieder heuvel wacht weer een schitterend uitzicht. Ook de westkust en de Hebriden laten Schotland op z'n mooist zien. De Hebriden omvatten een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van het land. Verlaten, vaak nat en adembenemend mooi.
Natuur
Uitgestrekt en ruig
Rustig
Wandelen
Vissen en varen
Geweldig landschap

Sommige plekken druk in het hoogseizoen
Je moet niet bang zijn voor beetje regen...
review geplaatst op 2016-11-05

9

Categorie: Regio

Schotland

In september naar Schotland met eigen auto. Regenkleding en paraplu's mee. Je weet maar nooit in Schotland! Wat hebben we mooi weer gehad! Af en toe eens een buitje 's avonds of 's nachts. De volgende dag lag Schotland er weer schoon gewassen bij. Wat is het er mooi: snelstromende beken, prachtige rivieren, schitterende meren en...... je hoeft er niet naar te zoeken. Na elke bocht van de weg weer een fantastisch uitzicht. We logeerden in stacaravans en een lodge. De reis er naar toe is een peuleschil. Rond 17.00 uur weg uit IJmuiden en de volgende morgen ben je al in Newcastle. Daar begint het grote Schotlandavontuur. We hebben veel buitendingen kunnen doen (o.a. wandelen), maar ook bij slecht weer zijn er veel binnendingen. Wij gaan nog eens terug, want 14 dagen was te kort.
natuurschoon
relaxte overtocht
highlands

iets duurder dan in NL
review geplaatst op 2016-10-20

9

Categorie: Regio

Schotland

Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Perfect voor de natuurliefhebber
Niet toeristich
Rustig land
Interessante cultuur
Vriendelijke bevolking
Dichtbij Nederland

Geen warm weer en (vaak) regen
Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
review geplaatst op 2016-09-09

9

Categorie: Regio

Schotland

baatjes was hier op 2015-07-01

Whaligoe steps in Schotland Het was best even zoeken naar de Whaligoe steps. De trap wordt niet aangegeven met een toeristisch bordje omdat degenen die de trap onderhouden vrijwilligers zijn. Zo kunnen de vrijwilligers niet verantwoordelijk worden gehouden, mocht er iets gebeuren. Betreden is dus op eigen risico. Maar het is het risico meer dan waard! Eerst even aanwijzingen hoe er te komen: rijdt over de A99 naar of vanuit Wick. Bij het plaatsje Whaligoe sla je het straatje in tegenover het bordje dat naar een cairn wijst. Aan het einde van het straatje kun je parkeren en eventueel wat drinken in het Whaligoe steps cafe. Hoogstwaarschijnlijk wordt je nog wel aangesproken door een nazaat van een vissersman. Whaligoe steps is dus een trap (door mensenhanden uitgehakt) van ruim 300 treden die naar een natuurlijk gevormde haven leidt waar vroeger vissersbootjes aanlegden met de haringvangst van de die dag. Ter plekke werd de vangst schoongemaakt en groepen vrouwen brachten de haring op hun rug naar boven. Om deze vervolgens in Wick te verkopen, ongeveer 12 kilometer verderop. Eenmaal beneden sta je in een prachtig baaitje met mooi zicht op de rotswanden en de onvoorstelbare gedachte dat vrouwen die trap met kilo's vis op hun rug naar boven beklommen.
Weinig bezoekers
Moeilijk te vinden :-)
Interessante plek
Prachtige baai

Erg steil
Moeilijk te vinden
review geplaatst op 2018-02-05

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie