Schotland image
Schotland image Schotland image

Schotland

Reviews

Schotland
Groot-Brittannië
Arianne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Groot-Brittannië Schotland
Whaligoe steps in Schotland Het was best even zoeken naar de Whaligoe steps. De trap wordt niet aangegeven met een toeristisch bordje omdat degenen die de trap onderhouden vrijwilligers zijn. Zo kunnen de vrijwilligers niet verantwoordelijk worden gehouden, mocht er iets gebeuren. Betreden is dus op eigen risico. Maar het is het risico meer dan waard! Eerst even aanwijzingen hoe er te komen: rijdt over de A99 naar of vanuit Wick. Bij het plaatsje Whaligoe sla je het straatje in tegenover het bordje dat naar een cairn wijst. Aan het einde van het straatje kun je parkeren en eventueel wat drinken in het Whaligoe steps cafe. Hoogstwaarschijnlijk wordt je nog wel aangesproken door een nazaat van een vissersman. Whaligoe steps is dus een trap (door mensenhanden uitgehakt) van ruim 300 treden die naar een natuurlijk gevormde haven leidt waar vroeger vissersbootjes aanlegden met de haringvangst van de die dag. Ter plekke werd de vangst schoongemaakt en groepen vrouwen brachten de haring op hun rug naar boven. Om deze vervolgens in Wick te verkopen, ongeveer 12 kilometer verderop. Eenmaal beneden sta je in een prachtig baaitje met mooi zicht op de rotswanden en de onvoorstelbare gedachte dat vrouwen die trap met kilo's vis op hun rug naar boven beklommen.
Regio
  • Weinig bezoekers
  • Moeilijk te vinden :-)
  • Interessante plek
  • Prachtige baai
  • Erg steil
  • Moeilijk te vinden
Review geplaatst op 2018-02-05
9
Groot-Brittannië Schotland
pieter was hier 15 Mar 2018
In september naar Schotland met eigen auto. Regenkleding en paraplu's mee. Je weet maar nooit in Schotland! Wat hebben we mooi weer gehad! Af en toe eens een buitje 's avonds of 's nachts. De volgende dag lag Schotland er weer schoon gewassen bij. Wat is het er mooi: snelstromende beken, prachtige rivieren, schitterende meren en...... je hoeft er niet naar te zoeken. Na elke bocht van de weg weer een fantastisch uitzicht. We logeerden in stacaravans en een lodge. De reis er naar toe is een peuleschil. Rond 17.00 uur weg uit IJmuiden en de volgende morgen ben je al in Newcastle. Daar begint het grote Schotlandavontuur. We hebben veel buitendingen kunnen doen (o.a. wandelen), maar ook bij slecht weer zijn er veel binnendingen. Wij gaan nog eens terug, want 14 dagen was te kort.
Regio
  • natuurschoon
  • relaxte overtocht
  • highlands
  • iets duurder dan in NL
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Groot-Brittannië Schotland
Janna was hier 15 Mar 2018
Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Regio
  • Perfect voor de natuurliefhebber
  • Niet toeristich
  • Rustig land
  • Interessante cultuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Dichtbij Nederland
  • Geen warm weer en (vaak) regen
  • Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Groot-Brittannië Schotland
Schotland is prachtig! Het land geeft je het gevoel dat je aan het andere eind van de wereld bent, terwijl het toch zo dichtbij is. Laat je niet afschrikken door de regen. Ja, het regent vrijwel dagelijks, maar heel vaak krijg je minstens drie seizoenen te zien op één dag. Voor fotografen levert dit prachtig licht op en in combinatie met de veelal ruige natuur kun je hier fraaie foto's maken! De mensen zijn relaxed en het eten is, hoewel beperkte keus, prima. Heerlijke gerookte zalm (echt gerookt, niet ondergedompeld in een goedje met een rooksmaak!), lamsvlees, haggis en natuurlijk black pudding. Probeer het allemaal; het is echt lekker. Voor het echte werk reis je via de Isle of Skye per ferry door naar de Buiten-Hebriden. De wegen zijn nog aangelegd met Europese subsidie, waardoor prima wegdek en makkelijk te rijden. Let wel op als je naar de Hebriden (incl. de Isle of Skye) wilt: boek van tevoren accommodatie. Er is beperkte beschikbaarheid. Op de bonnefooi gaan is wat lastiger.
Regio
  • prachtige natuur
  • goede wegen
  • lekker eten
  • er mag veel
  • beperkte accommodatie op de Hebriden
  • links rijden (als je het niet gewend bent)
Review geplaatst op 2017-09-22
9
Groot-Brittannië Schotland
Ullapool is een plaats aan de westkust van Schotland. Het is een vissersplaatsje met een paar (souvenirs) winkeltjes en een paar gezellige restaurants/pubs. In de haven is nog volop bedrijvigheid en voor je eigen veiligheid moet je het lossen en laden van een afstandje bekijken. Er wappert ook een Nederlandse vlag in de haven en navraag leerde ons dat er een aantal Nederlandse vissers hier vaak aanleggen en bevoorraden om vervolgens weer verder te vissen. Ullapool is inmiddels wat drukker met toeristen omdat steeds meer reizigers de North Coast 500 route hebben ontdekt. Toch is de sfeer er nog gemoedelijk en ’s avonds een stuk rustiger, behalve in de pub. Bij The Seaforth Inn kun je terwijl je ’s avonds aan de bar zit ook zien wat er allemaal in de haven afspeelt.
Regio
  • Levendig vissersplaatsje
  • Ideaal voor overnachting
  • Heerlijk sfeertje
  • Overdag drukker
  • Vrij prijzig
Review geplaatst op 2017-06-19
10
Groot-Brittannië Schotland
Schotland is in alle jaargetijden een geweldige bestemming om te bezoeken als je van ruige natuur, rust en ruimte houdt. De steden Edinburgh en Glasgow zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken, met ieder z'n eigen charme en prachtige bezienswaardigheden. De Highlands, met als hoogste berg de beroemde Ben Nevis, zijn prachtig, ruig en een van de hoogtepunten van je bezoek aan dit mooie land. De vallei van Glencoe, waar een deel van de James Bond film Skyfall werd opgenomen, voldoet aan alle plaatjes die je van Schotland verwacht. Hier zijn ontelbare wandelmogelijkheden en achter ieder heuvel wacht weer een schitterend uitzicht. Ook de westkust en de Hebriden laten Schotland op z'n mooist zien. De Hebriden omvatten een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van het land. Verlaten, vaak nat en adembenemend mooi.
Regio
  • Natuur
  • Uitgestrekt en ruig
  • Rustig
  • Wandelen
  • Vissen en varen
  • Geweldig landschap
  • Sommige plekken druk in het hoogseizoen
  • Je moet niet bang zijn voor beetje regen...
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Groot-Brittannië Schotland
In september naar Schotland met eigen auto. Regenkleding en paraplu's mee. Je weet maar nooit in Schotland! Wat hebben we mooi weer gehad! Af en toe eens een buitje 's avonds of 's nachts. De volgende dag lag Schotland er weer schoon gewassen bij. Wat is het er mooi: snelstromende beken, prachtige rivieren, schitterende meren en...... je hoeft er niet naar te zoeken. Na elke bocht van de weg weer een fantastisch uitzicht. We logeerden in stacaravans en een lodge. De reis er naar toe is een peuleschil. Rond 17.00 uur weg uit IJmuiden en de volgende morgen ben je al in Newcastle. Daar begint het grote Schotlandavontuur. We hebben veel buitendingen kunnen doen (o.a. wandelen), maar ook bij slecht weer zijn er veel binnendingen. Wij gaan nog eens terug, want 14 dagen was te kort.
Regio
  • natuurschoon
  • relaxte overtocht
  • highlands
  • iets duurder dan in NL
Review geplaatst op 2016-10-20
9
Groot-Brittannië Schotland
Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Regio
  • Perfect voor de natuurliefhebber
  • Niet toeristich
  • Rustig land
  • Interessante cultuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Dichtbij Nederland
  • Geen warm weer en (vaak) regen
  • Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
Review geplaatst op 2016-09-09

TOP REISAANBIEDINGEN

Korte reis door de Schotse Highlands boordevol hoogtepunten

Buro Scanbrit

Korte reis door de Schotse Highlands boordevol hoogtepunten

Een reis met vele hoogtepunten: ontdek nationale parken, kastelen, whiskystokerijen, het Isle of Skye en Edinburgh. Daarnaast overnacht je in een gemoedelijke B&B, een karakteristieke Inn en een kasteel! 

indiv. reis - 10 dagen vanaf €699
Ontdek de Schotse Hooglanden vanuit een kasteel

Buro Scanbrit

Ontdek de Schotse Hooglanden vanuit een kasteel

Ervaar Schotland op een unieke manier en overnacht in een kasteel in het hart van de Schotse Hooglanden. Maak je verblijf extra uniek en maak een avontuurlijke 4x4 safari. 

indiv. reis - 5 dagen vanaf €385
De mooiste routes door Schotland langs kastelen, tuinen en meren.

Buro Scanbrit

De mooiste routes door Schotland langs kastelen, tuinen en meren.

Rij de allermooiste routes van Schotland: van de Argyll kustroute tot de North Coast 500. Indrukwekkende kastelen, wonderschone meren en ruige natuur, je komt het allemaal tegen. 

indiv. reis - 13 dagen vanaf €569
Reis naar de leukste plaatsen van Engeland per trein

Buro Scanbrit

Reis naar de leukste plaatsen van Engeland per trein

Ga badderen in de Romeinse baden in Bath en beklim de kathedraal in Salisbury. Vergaap je aan de prachtige colleges in Cambridge, eet fish and chips in Brighton om vergaap je aan alle bezienswaardigheden in Londen.

indiv. reis - 15 dagen vanaf €1591
Ontdek het Engelse Suffolk door middel van een Treasure Hunt

Buro Scanbrit

Ontdek het Engelse Suffolk door middel van een Treasure Hunt

Doe als de Engelsen en ontdek al puzzelend de mooiste plekjes van graafschap Suffolk. De route gaat naar lieflijke dorpjes met gekleurde vakwerkhuizen als Lavenham en Long Melford. 

indiv. reis - 5 dagen vanaf €299
Ontdek de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Buro Scanbrit

Ontdek de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Tijdens deze reis wijkt de natuur geen moment van je zijde. Van spectaculaire kliffen, nationale parken, prachtige zandstranden tot charmante vissersdorpen: dit is Engeland op zijn best!

indiv. reis - 15 dagen vanaf €1099