Frankrijk reviews

8
Frankrijk Bayeux
aticketto was hier 30 Sep 2019
Het middeleeuwse stadje Bayeux staat vooral bekend om het beroemde wandtapijt. Dit borduurwerk van wol met een lengte van 70 meter en een halve meter hoog en gemaakt in de 11e eeuw, vertelt de verovering van Engeland door de hertog van Normandië, Willem De Veroveraar. Maar het is vooral de goed bewaarde charme van deze stad zorgt dat een bezoek zeker de moeite waard is. Het historische centrum, de gotische kathedraal en oude steegjes met oude herenhuizen geven het een levend erfgoed. De stad is tijdens de tweede wereldoorlog gespaard gebleven en is zelfs tijdelijk de hoofdstad geweest. Het is ook ideaal om de stad als startpunt te hebben voor de D-Day stranden, de vele musea en andere belangrijke locaties. Bayeux heeft een sterke verbondenheid met Eindhoven. Beide werden als een van de eerste steden van hun land bevrijd door de geallieerden.
Stad
  • Volop bezienswaardigheden
  • Leuke restaurantjes (voor ieder wat wils)
  • Goed startpunt voor de D-Day stranden
  • Pittoreske straatjes
  • Parkeren kan wat lastig zijn
Review geplaatst op 2019-11-24
10
Frankrijk Normandie
aticketto was hier 30 Sep 2019
Op 6 juni 1944 landde de grootste strijdmacht in de geschiedenis op de stranden van Normandië en Operatie Overlord was ingezet. Ook wel bekend als D-Day. De invasie van Normandië was het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, maar er werd een bijzonder hoge prijs voor betaald. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar als je de stranden, begraafplaatsen en musea bezoekt. Op de verschillende locaties bij de stranden staan wat infoborden maar als je er wat meer van wilt weten zou ik me van te voren inlezen. De films The Longest Day, Saving Private Ryan of Band of Brothers geven ook een zeer goede indruk. Point du Hoc (Omaha Beach) vond ik de indrukwekkendste. En de overblijfselen van de kunstmatige haven Mulberry bij Arromanches (Gold Beach) zijn erg interessant. Er zijn genoeg musea om uit te kiezen. Van 360 graden bioscoop tot een museum in een echte bunker. De meeste musea laten de plaatselijke gebeurtenissen zien maar Museum Overlord brengt alles in beeld. Batterie de Longues is een reeks van bunkers bij het kustplaatsje Longues su Mer. In de bunkers staan kanonnen die de stranden konden bereiken en dus gebruikt konden worden tijdens D-Day. De bekendste begraafplaats is de Amerikaanse. Er liggen meer dan 9000 soldaten begraven die elk worden herdacht door een wit kruis op het graf. In Bayeux kun je de Britse Commonwealth begraafplaats bezoeken en bij La Cambe is de grootse Duitse begraafplaats.
Regio
  • Een groot openlucht museum
  • Makkelijk bereikbaar
  • Buiten het hoogseizoen is het rustig
Review geplaatst op 2020-01-15
5
Frankrijk Parijs
Nick_VL was hier 28 Feb 2019
Al slenterend begaf ik mij doorheen de pittoreske straten van Parijs, ooit benoemd tot de stad van de liefde. Het was al enkele jaren geleden dat ik hier nog was geweest, maar naar mijn mening is Parijs al die liefde verloren doorheen de jaren. De charme die hier vroeger aanwezig was, is volledig verdwenen. Zelfs Montmarte, wat vroeger mijn meest favoriete plaats was in heel de stad omwille van al de kunstenaars die rond het gebied zwerfden, is nu een broedplaats van oplichters geworden die je ter plekke beroven van al de liefde die je nog had voor hun stad. Begrijp me niet verkeerd, Parijs heeft nog steeds voldoende interessante plaatsen en adembenemende uitzichten, maar de charme die ik ooit koesterde is nu verloren. Maar om in dezelfde plaats te vertoeven waar Ernest Hemingway vroeger leefde, deed wonderen voor mijn creativiteit. Merkwaardig om te zeggen dat mijn favoriete plaats in Parijs, nu een boekenwinkel genaamd ‘Shakespeare and Co’ is, eigen aan een oude, humeurige kat.
Stad
  • Iconische stad
  • Cultureel
  • Opdringerige oplichters
  • Druk
  • Vuil
Review geplaatst op 2019-07-07
10
Frankrijk Parijs
Femke van Kan was hier 31 Jan 2019
WAAW Parijs wat een geweldige stad. Mijn eerste keer Parijs. Ik had vanalles verwacht van deze stad, maar niet dat het zo mooi zou zijn. de gebouwen zijn prachtig op elke hoek van de straat kan je mooie fotos maken. Ondanks dat wij in februari zijn gegaan hadden we heel goed weer. Het was zoon 15 graden vol op zon perfect voor een stad als Parijs. Wat een aanrader is is om te ontbijten bij la duree. Een echt frans tentje waar je echte franse lekkernijen krijgt. Ook is het leuk om eens door de wijk le Marais te lopen. Dit is een echte franse wijk met veel modieuze winkels.
Stad
  • niet te druk
Review geplaatst op 2019-03-07
8
Frankrijk Carcassonne
ChristaThieme was hier 31 May 2018
De allerlekkerste Franse pannenkoekjes vind je in het straatje Rue de Plô binnen het ommuurde gedeelte van het stadje Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. In de derde eeuw werd de stad voorzien van een omwalling met 52 torens. Tussen de wallen is het een wirwar van straatjes en steegjes met prachtige huizen waar souvenirwinkeltjes of restaurants in zitten. Carcassonne is namelijk ontzettend toeristisch. Ga of heel vroeg óf juist later in de middag op pad om de grootste drukte te vermijden. Wij waren later op de middag waardoor enkele straatjes al een verlaten uitstraling hadden. In het straatje Rue de Plô ligt halverwege, naast restaurant La Table Ronde, een piepkleine crêperie waar je voor slechts 1 euro de allerlekkerste crêpe als een snack kan kopen, vers gemaakt waar je bij staat en overheerlijk!
Stad
  • Overheerlijke crêpes
  • Prachtige omwalde stad
  • Carcassonne is super toeristisch
Review geplaatst op 2018-06-29
10
Frankrijk
Annelies was hier 15 Mar 2018
Eguisheim. Zoals in het artikel "Pittoresk! De allermooiste dorpjes van Frankrijk" is Eguisheim heel pittoresk. Heerlijk om doorheen te slenteren en dan lekker op een terrasje koffie te drinken. Het staat ook bekend om alle ooievaars die daar nestelen. Het is een heel mooi gezicht en gehoor als ze aan het klepperen zijn. Als je buiten het vakantieseizoen gaat is het lekker rustig. Vanaf de camping "Trois Châteaux" is het ongeveer 5 à 10 lopend naar het centrum.
Land
  • Gezellig en rustig (buiten het seizoen)
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Frankrijk
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Land
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 31 Oct 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
8
Frankrijk
dianethone was hier 30 Sep 2017
Het heeft iets als je al van verre de berg voor je ziet opdoemen. Overrompeld door toeristen, dat wel maar toch, één en ander is goed georganiseerd. Mega grote parkings voor de dagjesmensen en wie wil overnachten kan terecht in La Caserne,daar vind je hotels en restaurants.La Caserne is afgesloten met een slagboom,enkel met een door je hotel verstrekte code kom je er in. Om de 10 minuten is er een pendelbus die iedereen ,gratis,naar de Mont St.Michel brengt. Uiteraard kun je de 2 km lange weg zelf stappen. Op de berg zelf is het flink drummen in het smalle straatje maar op de omwalling heb je een mooi uitzicht op het eindeloze wad en de opkomst van de vloed die razend snel de berg terug omringt met water. Wadlopen met een gids behoort tot de mogelijkheden,op je eentje is het gevaarlijk en dus af te raden. Vroeg op stap is altijd een goed idee maar hier zeker en vast.
Land
  • Goed georganiseerd
  • Heel fotogeniek
  • Overrompeld door toeristen
Review geplaatst op 2017-11-11
9
Frankrijk rouen
neretslok was hier 31 Aug 2017
Rouen is zo’n stad waarvan veel mensen de naam wel kennen, maar er nooit komen. Vaak rijdt men voorbij op weg naar Bretagne of het zuiden. Wij hebben er twee dagen voor uitgetrokken en het werd een ware verrassing. Rouen (120.000 inwoners) is de historische hoofdstad van Normandië met de nadruk op historie. De binnenstad is één groot openluchtmuseum met kasseien straatjes, intieme pleintjes, middeleeuwse huizen en indrukwekkende kerken (Onze Lieve Vrouwkathedraal en Saint-Maclou). Er zijn bijzonder veel terrasjes en restaurants. Een wandeling door deze bruisende stad is een aanrader. Je komt ongetwijfeld op de Rue des Gros Horloge terecht, een gezellige winkelstraat. Deze gezellige straat vol leuke winkels en prachtige vakwerkhuizen is dé blikvanger van Rouen. Bijna op het eind ligt le Gros Horloge een fraaie poort met klok. Het astronomisch uurwerk dateert uit 1389 en daarmee één van de oudste in Frankrijk. Doorwandelend, langs de indrukwekkende kathedraal, die tussen de 13e en 16e eeuw is gebouwd, kom je op de Vieux Marché, een groot gezellig plein. Dit is de plaats waar in 1431 Jeanne d'Arc werd veroordeeld en op de brandstapel werd gedood. De sfeer in oud Rouen is goed. Wij hadden een hotel aan de Seine, even buiten het centrum, met prima vervoer naar de stad. Van een bezoek aan deze mooie stad zul je beslist geen spijt krijgen.
Stad
  • Goede sfeer
  • Veel te zien
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Geen echte minpunten
Review geplaatst op 2019-12-30
9
Frankrijk
EvavanNoort was hier 31 Jul 2017
Wij liepen met een ezel zeven dagen door de Cevennen! Het was een heel bijzondere ervaring. Wij hebben de ezel gehuurd bij Gentiâne en Cévennes, waar we een uitgebreide uitleg kregen over de verzorging van ezels en hun gedrag. Onze ezelin was een stoere, ze liep goed en kon nog beter klimmen en dalen! We hebben enorm van haar genoten in deze mooie omgeving. De Cevennen zijn erg afwisselend! Van de rivier de Tarn, waarin je prachtig kan zwemmen tot de hoogvlaktes met uitzichten die tot de Middellandse zee rijken!
Land
  • De natuur!
  • lastig bereikbaar zonder auto
Review geplaatst op 2017-09-05
9
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 31 Jul 2017
Lille is een ontzettend leuke stad, en vlakbij NL. Je kunt er fantastisch winkelen, maar ook naar oude monumentale panden op zoek gaan. Een voorbeeld is de grote citadel die door Lodewijk XIV werd gebouwd. of het monnikenklooster daar vlakbij.
Land
  • Veel cultuur
  • Dichtbij
  • Combinatie winkelen en musea
  • Soms lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-19
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 31 Jul 2017
Port-Cros, op 15 km uit de kust, is een eilandje waar je optimaal kunt genieten. er zijn wandelpaden, een paar stranden en je kunt er fantastisch duiken. Zowel boven als onder water is het een natuurreservaat. Overdag zijn er veel toeristen maar daar merk je buiten het haventje niet heel veel van. Wanneer de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, is het (vanwege de weinige accomodaties) heel erg rustig en gezellig met degenen die overblijven. Per dag gaan er meerdere boten vanuit Le Lavandou, Hyères en Toulon.
Land
  • Prachtig natuurgebied
  • Rust
  • Oude forten
  • Mooiste duikstek van Frankrijk
  • Weinig accomodatie
Review geplaatst op 2017-11-19
10
Frankrijk Cote d'Azur
RoyanvanVelse was hier 31 Jul 2017
Het eerste naturistencentrum ter wereld. Kleinschalig, geen verkeer, rustig, alleen te bereiken met de boot (eilandje ligt 15 km van de kust), gemoedelijk, ietwat primitief.
Regio
  • Gemoedelijk
  • Afgesloten van de wereld
  • Natuur staat voorop
  • Primitief
  • Niet heel goedkoop
Review geplaatst op 2017-11-19
8
Frankrijk Bretagne
KHeijlaerts was hier 30 Jun 2017
De roze graniet kust bij Ploumanac'h is erg mooi om te bezoeken. Deze gave kustlijn ligt in het departement Côtes d’Armor. Imposante stapels door zee en wind uitgehouwen roze granieten stenen bieden een bijzonder gaaf uitzicht. Ze zijn 300 miljoen jaar oud en strekken zich uit over meer dan 25 hectare. Ze zijn wereldwijd bekend en trekken vele toeristen door het jaar heen. Dus niet buiten de gebaande paden, maar wel gaaf! De contrasten tussen de stenen en de begroeiing vind ik erg gaaf, en de golven die tegen de rotsen aan klappen leveren spectaculair mooie beelden op. Ondertussen zie je vrij veel boten varen op de zee waardoor je goed kan zien hoe groot sommige rotsen zijn. Er is een parkeerplaats direct aan de kust waar toen ik er was voldoende plek vrij was. De parkeerplaats in het dorpje zelf was veel drukker.
Regio
  • Bijzondere kustlijn
  • Fotogeniek
  • Toeristische locatie
Review geplaatst op 2017-07-23
8
Frankrijk Toulouse
ChristaThieme was hier 31 May 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Stad
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
8
Frankrijk Pyreneeen
ChristaThieme was hier 31 May 2017
lbi, een stad in de regio Midi-Pyreneeën. Wie er eenmaal geweest is wil er onherroepelijk een keer naar terug. De eeuwenoude stad in Zuid-Frankrijk staat bekend om de boven de omgeving uit torenende kathedraal Sainte-Cécile. Misschien wel de mooiste kathedraal van Frankrijk. Het is de grootste bakstenen kerk ter wereld, waaraan men in de 13e eeuw is begonnen te bouwen. Als reactie op de juist uit het gebied verdreven Katharen werd het een imposant bouwwerk, bedoeld om de macht van de kerk te tonen. Van buiten mag de kerk er dan wat kil uitzien, van binnen is hij rijk gedecoreerd, helemaal bedekt met schilderwerk. Doordat de kerk ten tijde van de Revolutie gespaard werd van grote plunderingen en vernielingen, is het interieur nog grotendeels zoals het vanaf de 15e eeuw was. Ten oosten van dit alles bevindt zich de middeleeuwse stad met verschillende straatjes, steegjes en pleinen waar de tijd lijkt stil te staan. Heerlijk gezeten op een terrasje kan je genieten van gezelligheid en de sfeer van vervlogen tijden. Albi heeft een eigen uniek karakter en staat hierdoor op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Regio
  • mooie middeleeuwse stad
  • prachtige kathedraal
  • gezellig maar niet te druk in mei
  • lekkere wijnen
  • erg toeristisch
Review geplaatst op 2017-06-14
8
Frankrijk
ChristaThieme was hier 31 May 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Land
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 31 May 2017
Een prachig château dat je kunt bezoeken. Hier is de crème Chantilly uitgevonden (slagroom) en in het restaurant van toen kun je uitgebreid lunchen. Er is een mooi park aangelegd rond dit kasteel waar je zo een hele dag door kunt brengen. Ernaast staat het paardenmuseum.
Land
  • Prachtig aangelegde tuinen
  • Sprookjeskasteel
  • Wat lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-25
8
Frankrijk Normandie
julesvanherten was hier 30 Apr 2017
Rouen, Deze stad leent zich goed voor een stedentrip. Rouen is de stad van Jeanne D'Arc, mooie oude vakwerkhuizen, een kathedraal en een abdijkerk (en de vele andere kerken). Verder kun je er goed shoppen en biedt het voldoende leuke restaurants en cafés voor de innerlijke mens. Als je een hotel aan de rand van de stad hebt, kun je alles lopend bezichtigen. Het is een compacte binnenstad. Mocht je dan na een aantal dagen uitgekeken zijn, dan is Rouen een goede uitvalsbasis voor de abdij van Jumièges, de krijtrotsen van Etretat en de mooie tuinen van Claude Monet in Giverny. En, laten we niet vergeten de het pittoreske havenstadje Honfleur. Ik zeg......doen!
Regio
  • goede uitvalsbasis voor Normandie
  • lekker uit eten
  • shoppen
  • Jeanne D' Arc
  • Mooie vakwerkhuizen
  • Slecht te bereiken
Review geplaatst op 2017-09-21