Languedoc

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een vreemde vogel, pikt een graantje mee

Languedoc,
Frankrijk


De Camargue, het lijkt onze eerste bestemming te worden volgende week vandaar een foto van vorig jaar. De flamingo's zijn voor mij zo fijn om op de foto te zetten. En wat het nog leuker maakt zijn de beverratten die er veel voorkomen. Op de foto zie je een beverrat die probeert een graantje mee te pikken van het voer wat net gestrooid is om de vogels bij te voeren.

De beverrat is een groot op een rat lijkend knaagdier.De schaars behaarde staart is cilindervormig en loopt uit in een punt. De vacht bestaat uit glanzend bruine en geelbruine dekharen en een grijze ondervacht. De wintervacht is dikker dan de zomervacht. De buitenzijde van de snijtanden is oranje van kleur. De voorpoten hebben klauwen.

De beverrat wordt 36 tot 65 centimeter lang en vier tot negen kilogram zwaar. De staart is 25 tot 45 centimeter lang.

De beverrat heeft verscheidene aanpassingen aan een aquatisch leven. Tussen de tenen op de achterpoten heeft een beverrat zwemvliezen. De ondervacht is waterdicht. De neusgaten en de mond kunnen worden gesloten, en ogen, neusgaten en kleine oren zijn hoog op de kop geplaatst, zodat ze tijdens het zwemmen boven water steken. ( Wikipedia)