Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

Gepubliceerd: 24 jan 2017

Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

Tom Aussems
Tom Aussems


Wie denkt dat deze avontuurlijke routes rechttoe, rechtaan zijn zit er behoorlijk naast (Foto: Peter Postma)

Naar de andere kant van het land

De Oodnadatta Challenge is de muze van iedere klassieke Volvobezitter. ‘Coureurs’ slingeren van Perth, via Darwin in het noorden, de Outback inclusief Uluru en Melbourne in het zuiden naar de Blue Mountains in de buurt van Sydney. Deze tocht van epische proportie is vernoemd naar het plaatsje Oodnadatta in de provincie South Australia, waar het kwik in 1960 opliep tot een recordhoogte van 50,7⁰C. De roadtrip neemt een volle maand in beslag en gaat in mei van start. De Volvo waarmee je deelneemt moet 25 jaar of ouder zijn. Organisator Amazon Adventures houdt zich bezig met het transport van je voertuig van en naar Australië. Inschrijven kan tot 1 februari, oodnadattachallenge.nl.


Je spendeert lange dagen in de 'cabine' van je oldtimer. Voor liefhebbers zeker geen straf! (Foto: Peter Postma)

Naar de andere kant van het continent

Wie wás Mata Hari eigenlijk? Wat is haar verhaal? En waar trad ze ooit op? De eerste vraag kunnen wij alvast voor je beantwoorden: Mata Hari was een beruchte, laat 19e-eeuwse, Nederlandse actrice en danseres die beroemdheid verwierf in heel Europa. De antwoorden op de overige vragen vind je elders, in steden als Berlijn, Praag, Venetië, Parijs en zes andere, waar zich belangrijke hoofdstukken uit haar leven afspeelden. Deze hoofdstukken zijn de haltes van de Mata Hari Mystery Tour, een 17-daagse roadtrip door Europa met minimaal dertig jaar oude oldtimers. De reis gaat in het najaar van 2017 van start in Leeuwarden, haar geboortestad en tevens het eindpunt. De directe aanleiding voor de tour is dat het dit jaar precies een eeuw geleden is dat Mata Hari onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam in Parijs. Hoog tijd dus om deze Europese steden, met je eigen oldtimer, aan een ‘onderzoek’ te onderwerpen. Elke reisdag wordt gevolgd door een rustdag om de stad in kwestie te verkennen, matahari-mysterytour.nl.


In een Volvo-colonne de wereld rond (Foto: Peter Postma)

Naar de andere kant van de wereld

Wel eens gehoord van de Mongol Rally van avonturenorganisatie The Adventurists, een tocht van Londen naar Mongolië in een krakkemikkige auto? De Transasia van Amazon Adventures doet dat dunnetjes over. Sterker nog, het doet er een schepje bovenop! Want waar de Mongol Rally stopt maakt de Transasia rechtsomkeer, terug naar Nederland! De tocht wordt, net als de Mata Hari Mystery Tour, verreden in een minstens dertig jaar oude klassieke auto. Maar de setting valt allerminst in herhaling. Van de meer dan vijfduizend meter hoge Ararat-berg tot de Karakum-woestijn, van de Himalaya tot het brongebied van de gele rivier en van het eindpunt van de Zijderoute tot Pingyao. De Centraal-Aziatische handelsroutes, waaronder de Zijderoute, staan centraal. De ‘finish’ ligt in Peking. Al kun je moeilijk van een finish spreken, als ook het eindpunt in Amsterdam ligt… Al in 1907 werd er met de oer-Hollandse Spijker van Peking naar Parijs gereden, dwars door de Gobiwoestijn, Siberië en de Oeral. Een ‘gebaand pad’ dus… De reis zal plaatsvinden in 2018. Maar als je niet kunt wachten kun je op 4 maart 2017 langswippen bij de informatiebijeenkomst. De datum wordt nog bekend gemaakt, transasiaclassic.com.


Sommige Volvo's zijn onmiskenbaar Nederlands (Foto: Peter Postma)

Lees het nog eens na in onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017, die nú in de winkel ligt. Hierin laten we 50 reislustige BN’ers aan het woord. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
Zo betaal je nooit teveel aan Franse tolpoortjes

15 jul 2017, Wist je dat je misschien wel stelselmatig teveel geld betaalt bij de Franse tolpoortjes? Bij de zogenaamde ‘péages’ bestaat namelijk de kans dat je automatisch in een te hoge gewichtsklasse wordt ingedeeld. Lees hier hoe je kan zorgen dat dat...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ChristaThieme

Door: ChristaThieme • Geplaatst op

Jammer dat ik geen oldtimer heb!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.