Lapland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Reporters Fins Lapland bekend!

Gepubliceerd: 23 nov 2010 9
In de afgelopen maand konden de Reisreporters bij Columbus Magazine solliciteren om voor het magazine als fotograaf of als journalist op reportage te gaan naar Fins Lapland. En de uitslag is bekend!
Door: Vellah Bogle
De redactie moest een flinke stapel aan mails met grappige, originele, gedreven sollicitatiebrieven, smeekbedes en omkooppogingen doorworstelen. Het was geen simpele keuze, want er huist flink wat fotografie- en schrijftalent onder onze communityleden! Maar uiteindelijk ontstond er toch een unanieme uitslag.

De gekozen Reisreporters

Reisreporter Hillebrand zal als fotograaf samen met Reisreporter Doppie de sneeuwwitte wereld van Finland gaan verkennen!Hillebrand heeft een herkenbare eigen fotografiestijl en al veel ervaring opgedaan in het fotograferen onder barre omstandigheden. Zijn ingezonden foto 'Rendier' overtuigde de redactie dat hij een goede reportage zal kunnen schieten.


Hij mag zijn krachten bundelen met Doppie, die met een prachtige nostalgische motivatiebrief en zijn schitterende reisverhaal Emotie de hele redactie voor zich wist te winnen.

De activiteiten

Gezamenlijk zullen zij in maart op avontuur gaan in het Finse Lapland. Na het landschap verkend te hebben met de huskysleeen en sneeuwscooters en op rendiersafari te zijn geweest, zullen ze kunnen ontspannen in de befaamde sauna's, bij het kampvuur of in een heuse iglo. Luizenbaantje? Niet bepaald: met de reis komen ook verantwoordelijkheden. Hun ervaringen zullen gevolgd kunnen worden via hun profielen én in Columbus editie 30!

Zelf ook op reportage?

Aan iedereen die mee heeft gedaan: bedankt voor de geweldige inzendingen! Niet gewonnen? Niet getreurd, probeer het gewoon opnieuw bij de volgende actie, want sommigen van jullie zaten er erg dichtbij.
Wil je zelf ook kans maken om op reportage te gaan voor Columbus? Je kunt nu solliciteren voor een prachtige langlaufreportage door Noorwegen. En houd de site in de gaten, want er komen nog meer geweldige reizen aan!


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.
deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Reporters Fins Lapland bekend!"

 • profile image comment

  Hoihoi beiden. Van harte gefeliciteerd met deze zeer mooie prijs! Hillebrand, maak maar mooie plaatjes en Karel veel succes met de verhalen!

  Door Marjan • geplaatst op 2010-11-23 16:19:52
 • profile image comment

  Allebei gefeliciteerd! Maak er iets moois van!

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2010-11-23 14:39:48
 • profile image comment

  Hillebrand en Karel gefeliciteerd. Jullie gaan naar Lapland.Goed van jullie en maak een mooie reportage. Veel plezier op jullie reis.

  Door Huff • geplaatst op 2010-11-23 14:34:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Lapland artikelen

Onze top 5 winterse avonturen in Fins Lapland

Fins Lapland beslaat héél Noord-Finland en is maar liefst twee en een half keer groter dan Nederland. Een keuze maken uit het enorme aanbod van activiteiten kan daardoor nog klap lastig zijn. In samenwerking met Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa, selecteerden wij alvast vijf...

Fins Lapland beslaat héél Noord-Finland en is maar liefst twee en een half keer groter dan Nederland. Een keuze maken uit het enorme aanbod van activi...

Fins lapland

Denk je aan uitgestrekte jungle, dan denk je aan tropisch regenwoud. Op vier uur vliegen vind je in Lapland de winterse variant. Een uitgestrekte, verlaten wildernis met rendieren en een incidentele lynx of beer. Oneindige, maagdelijke sneeuw zonder voetstappen. Ons werd in Lapland zoveel duidelijk:...

Denk je aan uitgestrekte jungle, dan denk je aan tropisch regenwoud. Op vier uur vliegen vind je in Lapland de winterse variant. Een uitgestrekte, ver...

Door: Vellah Bogle
Reisreporters crashen in Lapland

Reisreporters Hillebrand en Doppie vertrokken op 13 maart naar wonderwit Fins Lapland op reportage voor Columbus. Na een geweldige huskysledetocht, rendiersafari en wildernistocht gingen ze op dag 5 met de sneeuwscooter op pad. En daar ging het mis.

Reisreporters Hillebrand en Doppie vertrokken op 13 maart naar wonderwit Fins Lapland op reportage voor Columbus. Na een geweldige huskysledetocht, re...