Finland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dorp Kerstman te koop

Gepubliceerd: 25 mrt 2009
0

Of de kinderen dit jaar met kerst nog cadeautjes in hun sok of onder de boom vinden, is nog maar de vraag. De kredietcrisis heeft namelijk ook bij de goede man toegeslagen.

Net als de andere landen in Europa, lijdt ook Finland, het thuisland van de Kerstman, onder de kredietcrisis. Finse kranten melden nu dat het land zelfs het thuisdorp Joulupukin Pajakylä van de jovele goedheiligman in de verkoop gaat zetten.

Met de kerstman op de foto
Het themapark, dat in Lapland op de poolcirkel bij de stad Rovaniemi ligt, werd in 1998 geopend. Bezoekers kunnen op de foto gaan met de Kerstman en in de winkels zijn allerlei kerstspullen te koop. Alle post die in het dorp op de bus wordt gedaan, krijgt bovendien een stempel van de Kerstman.

Financiële problemen
Joulupukin Pajakylä is één van de grootste toeristische trekpleisters van Finland en kan rekenen op ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. Desalniettemin kampt het themadorp al sinds de opening met financiële problemen. Finland heeft zelf 32 procent belang in het park. Dit aandeel zal waarschijnlijk overgedragen worden aan Santa Holding, dat dan met 56 procent de grootste aandeelhouder wordt. Het bedrag van de transactie is niet bekend.

Foto door gosie.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Finland artikelen
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
5x ultieme en geheime safariplekjes buiten Afrika

06 apr 2017, We kennen het woord safari natuurlijk allemaal als een typische Afrikaanse aangelegenheid. Maar dat betekent uiteraard niet dat je alleen in Afrika oog in oog kunt komen te staan met wilde dieren. Ook op deze geheime wildlifeplekjes staan je onver...

0
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.