Rijnland-Palts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Skulpturenpark Niederprüm

Rijnland-Palts,
Duitsland


Aan de regionale weg 410 ligt -komend vanaf Arzfeld- in de bocht tussen het begin van de bebouwde kom en de kruizing met de K192 de entree van een unieke beeldentuin.
In een prachtige groene omgeving met diverse vijverpartijen zijn verschillende beelden opgesteld vervaardigd door de kunstenaar Hubert Kruft.
De skulpturen stellen vooral dieren voor met heel herkenbare,soms iets overdreven, details. De materialen zijn vooral koper, en daarnaast ook takken, boomstronken, steen en hergebruikte voorwerpen als harken ed. Door de natuurlijke opstelling in het park is het echt een genot hier rond te wandelen. Vooral de [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/rijnland-palts/reisreporter/fotos/366939.html" target="_blank"]reuzeninsecten[/url] vond ik erg mmooi om te zien.
Verder vind je in de [url="http://www.skulpturenpark-kruft.de/" target="_blank"]Skulpturengarten[/url] ook nog een aantal waterkunstwerken (fontein is niet helemaal het juiste woord, denk meer aan de zgn kamerfonteinen maar dan een stuk groter)
De entree voor het park is € 2,-; koop je een kunstwerk in het naastgelegen atelier dan is het zelfs gratis.
Op dezelfde entree is ook het atelier van Kitty met iets andere, maar ook koperen skulpturen.
Het park is het gehele jaar van 10.00 - 18.00 geopend, de ateliers van ma -vrij 10.00 - 17.00 en op zat van 10.00- 14.00.
Het adres is St.-Vither-Straße 62