Rijnland-Palts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Adventhuisje

Rijnland-Palts,
Duitsland


De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht.
Thuis wordt in sommige streken een adventskalender gebruikt, die gewoonlijk begint op 1 december. Vaak bevat die voor elke dag een doosje of een luikje, waarvan er elke dag eentje mag worden geopend door de kinderen. Er zit dan een chocolaatje of een klein stukje speelgoed in.
Dit huis in Bernkastel Kues werd omgetoverd tot een adventkalender. Elke dag ging er een luikje open en kwamen er tafereeltjes uit sprookjes tevoorschijn. Als je goed kijkt zal je er zeker enkele herkennen en weet je ook onmiddellijk op welke dag wij daar waren.
In de oude stadswijk van Bernkastel is nog veel, zelfs heel veel uit vervlogen eeuwen bewaard gebleven. Vooral het marktplein weerspiegelt op indrukwekkende wijze zijn 400-jarige geschiedenis.