Rijnland-Palts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Marksburg

Rijnland-Palts,
Duitsland


Kasteel De Marksburg

Iedereen kent Neuschwanstein het sprookjeskasteel maar vlak dit kasteel ook niet uit. Ik heb dit kasteel van verschillende punten bekeken. Deze foto is gemaakt vanaf onze camperplaats waar wij stonden, precies voor de camper. Voor de camperaars onder ons een mooie camperplaats is Braubach. Waar je een beetje geluk moet hebben (kom op tijd, ik bedoel vroeg) dan sta je met je camper aan de Rijn en kijk je fantastisch mooi weg o.a. op het dorpje Spay met z'n kerkje. Het plaatsje Braubach staat bekend om zijn kasteel en ik vond het prachtig om te zien, maar het dorpje zelf is niet veel te beleven.

1 tip wil ik graag meegeven: Het was onze laatste camperovernachting voordat we naar huis gingen en wilde graag een lekker hapje eten. Goede recencies gelezen bij Zum Golden Schlüssel, ligt op een leuk klein marktplein (dat is eigenlijk alles) maar de meeste restaurants zijn op donderdag gesloten (Ruhetag) na wat zoeken hebben wij uiteindelijk een italiaans restaurant gevonden, simpel en lekker maar zoals wij in Nijmegen zeggen Vuel voor Weinig !

Neemt niet weg dat het kasteel De Marksburg prachtig is en de camperplaats ook erg mooi was, maar voor ons goed voor 1 overnachting.