Bosnië-Herzegovina

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Trebinje

Bosnië-Herzegovina


Trebinje is de meest zuidelijke stad van Bosnië en ligt in Republika Srpska(Servische republiek).

Om hier te komen was het grootste avontuur van mijn reis..de bussen zijn in Bosnië en stuk minder accuraat dan in Kroatië. Ik moest met de avondbus die zou om 18.00 vertrekken uit Mostar,aangezien dit de heel andere kant van het land is en je dwars door de bergen moet is dit een behoorlijke rit.
uiteindelijk kwam de bus pas in Mostar aan om 19.10 en toen moest ik als enige toerist nog ruim 3u in het pikkedonker door de bergen. Ergens halverwege reed een vrachtwagen onze spiegel eraf met een daverende klap...Ze scheurden echt hard over bergpassen zonder wat te kunnen zien,om de tijd in te halen..

Toen ik daar eindelijk arriveerde was het busstation een stuk buiten het centrum.alles is hier in het Servische(Cyrillisch)schrift.Ik kon geen kaarten en straatnamen lezen,de weinigen op straat konden mijn reservering niet lezen...Ik had geen bereik dus kon niet bellen en internetten...en tot overmaat van ramp was mijn appartement natuurlijk geen bekend hotel!!

Eerst maar eens richting centrum lopen..Bij een kiosk sprak een dame gebrekkig Engels maar ze kende de straat niet.Ze zijn wel altijd heel behulpzaam dus ze heeft een politie agent erbij gehaald,
die geen Engels sprak maar wel de weg wist..dat ging ongeveer zo...Brug dan ziekenhuis,daar tegenover!!
toen wilde de agent mij van alles vragen over het NL.elftal...

Uiteindelijk weer op pad,tegenover het ziekenhuis waren alleen maar flats en een hotel.een oude man uit een winkel die geen woord Engels sprak wilde wel helpen.Hij greep mijn koffer en mijn hand en ging alle huizen af in de juiste straat...uiteindelijk hebben we het gevonden.De beste man bleef maar Servisch tegen me praten...hahaha maar toch gevonden!!!

Volgende dag,na een bezoek aan het centrum ging ik naar Dubrovnik wat hier vlakbij is...Dit is de rivier de Trebisnjica die dwars door de stad loopt