Gyeonggi-do

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kunstenaarsdorp Heyri Art Valley

Gyeonggi-do,
Zuid-Korea


De deur van 'artists residence Motif#1' is geopend. Altijd. Dat is gewoon hoe het is. Dat is de levensfilosofie van schrijver/fotograaf Ansoo Lee.

Openheid is ook wat Ansoo's woonplaats, Heyri Art Valley, typeert. Hier, dicht bij de betonnen mierenhoop Seoul, mag je je niet verstoppen achter een haag of hek. Als de duisternis valt, worden de straten zuinigjes verlicht. 'Hoe kun je anders genieten van de sterren?' Sterren die, mocht je bekend zijn met de Zuid-Koreaanse kunstscene, ook letterlijk tegen het lijf loopt tijdens het hemelstaren, Want naast tal van galeries, musea, cafes en restaurants is Heyri Art Valley ook de thuisbasis van regisseurs, acteurs, schilders, schrijvers en fotografen.

Al ruim een decennium groet en bloeit in Heyri alles wat creatief is. En 'it shows', moderne architectuur en design geven het dorp een uitdagende smoel, de Koreaanse cultuur geeft de plaats karakter. Waar je ook loopt in Heyri, er is altijd iets nieuws te ervaren. Op elke straathoek wacht een verrassing, een 'WOW moment', galerie, atelier of museum.

Wie uitgebreid van de Koreaanse hedendaagse kunstscene wil proeven kan het best een paar nachten in Heyri blijven slapen. En een goede plek om dat te doen is bij Ansoo's 'Motif#1 artists residence'. Omringd door boeken en tijdsbeelden gevangen in prachtige foto's in je eigen boutique studio heb je alle ruimte om Heyri te leren kennen. Een van Ansoo's gasten omschreef het als volgt in het gastenboek:

'Like the rolling hills, we expected to find on our journeys to the South-east, we have been tumbling into experiences and surprises day after day since our arrival in South Korea.

After the balanced rush of the city and the imbalanced tension at the border, we found creativity and rest with dear Ansoo, here in Heyri. Thank you for shining your lantern on the hidden path of our travels ahead'.

Het is waar. Je komt hier helemaal tot rust. Na de buzz van Seoul en het diepe verdriet van de Koreaanse grens, is het prettig om je te kunnen onderdompelen in creativiteit in alle soorten, maten en verschijningsvormen. Hoe lekker is het om samen met je gastheer een drankje te drinken en alleen maar te hoeven luisteren naar een man die de wereld heeft gezien en de kunst van het delen verstaat, of het nu de schoonheid van zijn land, zijn cultuur, zijn boeken of zijn huis betreft.

Motif#1
Heyri Art Valley
W: www.motif1.co.kr

[url="http://journeylism.nl/heyri-art-valley-is-an-artistic-enclave-full-of-galleries-museums-and-modern-architecture-close-to-seoul/" target="_blank"]Klik hier voor foto's[/url]