Gyeonggi-do beste reistijd

Het weer in Gyeonggi-do

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Gyeonggi-do te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Gyeonggi-do? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Gyeonggi-do

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gyeonggi-do:


De beste tijd om Gyeonggi-do vrij van muggen, hitte en ijskou te bezoeken is in september en oktober. In het voorjaar is de temperatuur ook oké, maar heb je wat meer kans op regen. De hete zomermaanden gaan gepaard met een hoger tyfonenrisico.


Reisadvies
Voor Gyeonggi-do geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 maart Dag van de Onafhankelijkheidsbeweging, 6 juni Herdenkingsdag, 15 augustus Bevrijdingsdag, 26 t/m 28 september Ch’usok Festival.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Gyeonggi-do

Beste foto's & tips van Gyeonggi-do

'456127' door Jan10e '456127' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Suwon West Command...

Jan10e

Hwaseong fort is een niet te missen bezienswaardigheid in Suwon. Geheel ommuurd met vele torens en trappen. Er zijn wel 48 gebouwen op/langs de muur.Dit is Seojangdae. Het betekent west commando post en staat boven op een kleine heuvel Paldalsan. Van hier kon je het volledige paleis van koning Jeongjo's ´Haenggung´ zien dat binnen de muren van het fort ligt en aan de andere kant kijk je uit over het moderne Suwon.

'521479' door awesomemore '521479' door awesomemore

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Looking at things

awesomemore

Eens in de zoveel tijd kijk ik op www.kimjongunlookingatthings.tumblr.com om te zien of Kim Jong Un nog naar nieuwe dingen heeft gekeken. Zijn grenswacht is daar ook niet vies van en zo stonden we op een zonnige dag in oktober naar elkaar te kijken op de grens van Noord en Zuid Korea.

'440497' door Jan10e '440497' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Verfloos

Jan10e

In Suwon bevinden zich binnen de dikke stadmuren het keizerlijk paleis met bijbehorende tempels. Het aparte vond ik wel dat deze geheel zonder verf zijn i.t.t. de kleurrijke en versierde paleizen en tempels in Seoul. Verfloos, maar wel sfeervol. Het hele complex is een museum.

Laat kaart zien