Gyeonggi-do

Gyeonggi-do is een provincie in het noordwesten van Gyeonggi-do. De hoofdstad van de provincie is Suwon. Hoofdstad Seoul ligt binnen deze provincie, maar de stad is in 1946 een zelfstandige bestuurseenheid geworden. Op 30 kilometer ten zuiden van Seoul ligt het imposante Suwon Fortress. Vanuit Dora Station kun je een kijkje nemen bij de buren in Noord-Korea.

Informatie over Gyeonggi-do

Beste foto's & tips van Gyeonggi-do

'456127' door Jan10e '456127' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Suwon West Command...

Jan10e

Hwaseong fort is een niet te missen bezienswaardigheid in Suwon. Geheel ommuurd met vele torens en trappen. Er zijn wel 48 gebouwen op/langs de muur.Dit is Seojangdae. Het betekent west commando post en staat boven op een kleine heuvel Paldalsan. Van hier kon je het volledige paleis van koning Jeongjo's ´Haenggung´ zien dat binnen de muren van het fort ligt en aan de andere kant kijk je uit over het moderne Suwon.

'521479' door awesomemore '521479' door awesomemore

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Looking at things

awesomemore

Eens in de zoveel tijd kijk ik op www.kimjongunlookingatthings.tumblr.com om te zien of Kim Jong Un nog naar nieuwe dingen heeft gekeken. Zijn grenswacht is daar ook niet vies van en zo stonden we op een zonnige dag in oktober naar elkaar te kijken op de grens van Noord en Zuid Korea.

'440497' door Jan10e '440497' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Zuid-KoreaGyeonggi-do

Verfloos

Jan10e

In Suwon bevinden zich binnen de dikke stadmuren het keizerlijk paleis met bijbehorende tempels. Het aparte vond ik wel dat deze geheel zonder verf zijn i.t.t. de kleurrijke en versierde paleizen en tempels in Seoul. Verfloos, maar wel sfeervol. Het hele complex is een museum.

Laat kaart zien