Verenigde Arabische Emiraten image

Verenigde Arabische Emiraten


Reisgids

Verenigde Arabische Emiraten
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Arabische Emiraten-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven zelfstandige emiraten, kleine rijkjes die door een sjeik of emir (van adellijke afkomst) bestuurd worden en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. Het land van de olie trekt reizigers aan die komen voor strand, woestijn, oases, kameelraces, markten en het bekende belastingvrij shoppen. De meest bekende Emiraten zijn Abu Dhabi en Dubai. De overige Emiraten zijn: Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Dubai is eigenlijk het Singapore van de Golf, met drukke havens, grote ‘shopping malls’ en record brekende architectuur in de overtreffende trap. Als je aan de wereldstad Dubai denkt, denk je vast aan het luxe hotel Burj al Arab en de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De skyline van Dubai wordt dan ook gekenmerkt door wolkenkrabbers, die pas tientallen jaren oud zijn. Alles bevindt zich hier op vrij korte afstand van elkaar. Loop door de wijk Bastikiya in het oude centrum, ga naar Jumeirah voor zon zee en strand of leer de andere kant van Dubai kennen: de woestijnen buiten de stad.

De rijke hoofdstad Abu Dhabi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming. Ook in deze stad zul je vele wolkenkrabbers tegenkomen. Je vindt er de grootste moskee van de Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee met zijn unieke architectuur. Voor ontspanning ga je naar het strand, maar als je iets actiefs wilt ondernemen kun je ook naar een van de mooie golfbanen. Daarnaast is een woestijnsafari een aanrader om het woestijngebied te leren kennen.

Maar ook de andere emiraten hebben een uniek karakter en genoeg te bieden buiten de eindeloze woestijnen. De havenstad Fujairah is ook leuk om te bezoeken. Onder begeleiding van een gids kun je diverse archeologische opgravingen zien, je kunt naar de bekendste bezienswaardigheid, Fort Fujairahen en de Bidya moskee. Al Aqah staat bekend als de beste kustlijnen aan de oostkant met prima snorkelmogelijkheden.

In Sharjah vindt je cultuur en werd in 1998 ook uitgeroepen tot Arabische Culturele Hoofdstad. De historische oude stad is gemakkelijk lopend te verkennen. Plan een paar uur in zodat je de tijd hebt om de erfgoederen, evenals de typische Arabische marktjes en uitstekende musea te bezoeken. Let wel op dat je je bescheiden kleed. Ajman is de kleinste van de zeven Emiraten. Op het centrale plein staat een oud fort, het Ajman Museum waar je de wederopbouw van het traditionele leven kunt bezichtigen. Met witte stranden en helder water is het strand van Ajman een leuke plek om de dag door te brengen. In Umm Al Qaywayn ligt het het grootste waterpark van de Emiraten, Dreamland Aqua Park, met meer dan dertig glijbanen en andere attracties. Tenslotte Ras al-Khaimah, de enige van de Emiraten waar je een combinatie van groen, woestijn en bergen zult tegenkomen.

Wat zegt de community

(10)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De Sheikh Zayed Grand Moskee
De Sheikh Zayed Grand Moskee
Abu Dhabi
Antwan
De Sheikh Zayed moskee
De Sheikh Zayed moskee
Abu Dhabi
Antwan

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van de Verenigde Arabische Emiraten dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor de Verenigde Arabische Emiraten:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Verenigde Arabische Emiraten kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: VAE-Dirham (AED). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  3 januari - Geboortedag Mohammed

  16 mei – Hemelvaart Mohammed
  De dag dat Mohammed naar de hemel ging.

  24 mei - Verjaardag van de profeet Eid-Milad Nnabi

  Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

  21 t/m 26 september - Bedevaart naar Mekka
  Het jaarlijkse bedevaart naar Mekka die iedere volwassen moslim minstens een keer in zijn leven moet doen.

  23 t/m 26 september – Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  15 oktober – Islamitische Nieuwjaar

  24 oktober - Asjoera
  De herdenking van de martelaarsdood van de Imam Hoessein in 680.

  2 december – Ontstaan van Verenigde Arabische Emiraten
  De dag dat in 1971 de Verenigde Arabische Emiraten zijn ontstaan. Sinds 1972 hoort Ras Al Kaimah er ook bij.
   

 • Verenigde Arabische Emiraten – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Verenigde Arabische Emiraten, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Verenigde Arabische Emiraten gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 3 uur later
  De hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi.
  Het oppervlak van Verenigde Arabische Emiraten is 2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.