Verenigde Arabische Emiraten image

Verenigde Arabische Emiraten


Populaire bestemmingen

Verenigde Arabische Emiraten
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Verenigde Arabische Emiraten naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Verenigde Arabische Emiraten. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(10)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De Sheikh Zayed Grand Moskee
De Sheikh Zayed Grand Moskee
Abu Dhabi
Antwan
De Sheikh Zayed moskee
De Sheikh Zayed moskee
Abu Dhabi
Antwan

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van de Verenigde Arabische Emiraten dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor de Verenigde Arabische Emiraten:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Verenigde Arabische Emiraten kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: VAE-Dirham (AED). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  3 januari - Geboortedag Mohammed

  16 mei – Hemelvaart Mohammed
  De dag dat Mohammed naar de hemel ging.

  24 mei - Verjaardag van de profeet Eid-Milad Nnabi

  Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

  21 t/m 26 september - Bedevaart naar Mekka
  Het jaarlijkse bedevaart naar Mekka die iedere volwassen moslim minstens een keer in zijn leven moet doen.

  23 t/m 26 september – Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  15 oktober – Islamitische Nieuwjaar

  24 oktober - Asjoera
  De herdenking van de martelaarsdood van de Imam Hoessein in 680.

  2 december – Ontstaan van Verenigde Arabische Emiraten
  De dag dat in 1971 de Verenigde Arabische Emiraten zijn ontstaan. Sinds 1972 hoort Ras Al Kaimah er ook bij.
   

 • Verenigde Arabische Emiraten – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Verenigde Arabische Emiraten, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Verenigde Arabische Emiraten gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 3 uur later
  De hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi.
  Het oppervlak van Verenigde Arabische Emiraten is 2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.