Burj Khalifa

De beroemde Burj Khalifa is met zijn 828 meter tot nu toe nog het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf het observatiedek kun je genieten van het mooie uitzicht over de stad Dubai, de Perzische Golf en de woestijn. Slechts een klein deel van dit gigantische gebouw is open voor bezoekers. Verder bevinden zich restaurants, hotels en bedrijfspanden in de Burj Khalifa.

Informatie over Burj Khalifa

Beste foto's & tips van Burj Khalifa

'552484' door aticketto '552484' door aticketto

Verenigde Arabische EmiratenBurj Khalifa

Verenigde Arabische EmiratenBurj Khalifa

125e Verdieping

aticketto

Toen ik op de 125ste verdieping van dit uitzicht stond te genieten was de Burj Khalifa pas een maand open (2010) dus zal het uitzicht wel ietsje veranderd zijn. Er wordt tenslotte nog steeds met hoog tempo gebouwd. Als je in Dubai bent moet zeker deze toren bezoeken en van dit uitzicht genieten. Inmiddels kun je nog hoger als bezoeker. Het goedkoopste kaartje is rond de € 32 en loopt op naar zo’n € 50 bij zonsondergang. Wil je nog hoger dan reken maar het dubbele. Dus goedkoop is het niet.

'519580' door carla '519580' door carla

Verenigde Arabische EmiratenBurj Khalifa

Verenigde Arabische EmiratenBurj Khalifa

The Dubai Fountian

carla

Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall ligt de spectaculaire Dubai Fountain. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en is één van de populairste attracties in Dubai. De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes bereikt van maximaal 150 meter, wat gelijk staat aan een gebouw van 50 verdiepingen. De fontein heeft een lengte van 275 meter (2 voetbalvelden), telt in totaal 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren die zorgen voor een adembenemend schouwspel. Het hele project, inclusief de aanleg van het 12 hectare grote Burj Dubai Lake, heeft maar liefst 800 miljoen Dirham gekost, omgerekend ongeveer 150 miljoen euro.

Laat kaart zien