Turkse Riviera

Met de Turkse Rivièra wordt de zuidkust van Turkse Riviera aan de Middellandse Zee genoemd. De Rivièra loop van Marmaris/Antalya tot voorbij Alanya en is vanwege het mediterrane klimaat een aantrekkelijk gebied onder toeristen. De meest bekende plaatsen zijn Bodrum, Side, Marmaris, Kusadasi en Antalya. Bij deze laatste liggen de populaire Düdenwatervallen.

Informatie over Turkse Riviera

Beste foto's & tips van Turkse Riviera

'312550' door vaboza '312550' door vaboza

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Het amfitheater van..

vaboza

In de buurt van Side, wat op zich al een prachtig oud dorp is, staat dit mooie oude amfitheater. Nog niet zolang geleden was dit ook nog in gebruik als theater. Van buiten is het wel heel bijzonder aangezien je van de buitenkant niets van de ronde vorm terug ziet. De voorkant van het gebouw is recht en vierkant, de ronding ligt verder tegen een berg. Dus het is een mooie verrassing als je binnen komt lopen.

'167384' door indi '167384' door indi

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Gouden licht

indi

Groot openen! Deze foto is genomen vanaf onze ronddobberende zeilboot tijdens de laatste periode van de zonsondergang: het licht valt nog net door een kloof op het water en verlicht de uitlopers van de stad Fethye sprookjesachtig. Let op de bovenkant van de minaret (links naast de mast van het schip) die nog mooie aangelicht wordt.

'458590' door walterstoffers '458590' door walterstoffers

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Delta Dalyan

walterstoffers

Het plaatsje Dalyan ligt aan een rivier. Deze rivier stroomt via een prachtige delta met een overvloed aan flora en fauna naar zee. Op de plaats waar de rivier de zee in stroomt, ligt het 6 kilometer lange Iztuzu beach. Dit vrijwel ongerepte 5 sterren strand is te verdelen in een tweetal stukken. Het laatste gedeelte is bekend onder naam Turtle beach. Hier leggen jaarlijks duizenden Caretta schildpadden hun eieren. Iztuzu Beach is ongetwijfeld een van de fraaiste ongerepte stranden van Turkije en gelieft bij zonaanbidders, natuurliefhebbers en wandelaars.

Laat kaart zien

Laatste Turkse Riviera artikelen

Nudistenhotel in Turkije

Vanaf eind april kun je optimaal genieten van de Turkse zon. Dan kun je namelijk terecht in het eerste naturistenhotel van Turkije.

Vanaf eind april kun je optimaal genieten van de Turkse zon. Dan kun je namelijk terecht in het eerste naturistenhotel van Turkije.