Turkse Riviera beste reistijd

Het weer aan de Turkse Riviera

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Turkse Riviera te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is aan de Turkse Riviera? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Turkse Riviera

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Turkije:Een reis naar de Turkse Riviera met zon en lange dagen? Dat doe je in april tot het midden van juni. De tweede beste reistijd valt in september of oktober.


Reisadvies
Voor Turkse Riviera geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
23 april Dag van de Soevereiniteit, 19 mei Herdenkingsdag Atatürk, 29 oktober Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Turkse Riviera

Beste foto's & tips van Turkse Riviera

'312550' door vaboza '312550' door vaboza

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Het amfitheater van..

vaboza

In de buurt van Side, wat op zich al een prachtig oud dorp is, staat dit mooie oude amfitheater. Nog niet zolang geleden was dit ook nog in gebruik als theater. Van buiten is het wel heel bijzonder aangezien je van de buitenkant niets van de ronde vorm terug ziet. De voorkant van het gebouw is recht en vierkant, de ronding ligt verder tegen een berg. Dus het is een mooie verrassing als je binnen komt lopen.

'167384' door indi '167384' door indi

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Gouden licht

indi

Groot openen! Deze foto is genomen vanaf onze ronddobberende zeilboot tijdens de laatste periode van de zonsondergang: het licht valt nog net door een kloof op het water en verlicht de uitlopers van de stad Fethye sprookjesachtig. Let op de bovenkant van de minaret (links naast de mast van het schip) die nog mooie aangelicht wordt.

'458590' door walterstoffers '458590' door walterstoffers

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Delta Dalyan

walterstoffers

Het plaatsje Dalyan ligt aan een rivier. Deze rivier stroomt via een prachtige delta met een overvloed aan flora en fauna naar zee. Op de plaats waar de rivier de zee in stroomt, ligt het 6 kilometer lange Iztuzu beach. Dit vrijwel ongerepte 5 sterren strand is te verdelen in een tweetal stukken. Het laatste gedeelte is bekend onder naam Turtle beach. Hier leggen jaarlijks duizenden Caretta schildpadden hun eieren. Iztuzu Beach is ongetwijfeld een van de fraaiste ongerepte stranden van Turkije en gelieft bij zonaanbidders, natuurliefhebbers en wandelaars.

Laat kaart zien

Laatste Turkse Riviera artikelen

Nudistenhotel in Turkije

Vanaf eind april kun je optimaal genieten van de Turkse zon. Dan kun je namelijk terecht in het eerste naturistenhotel van Turkije.

Vanaf eind april kun je optimaal genieten van de Turkse zon. Dan kun je namelijk terecht in het eerste naturistenhotel van Turkije.