Antalya

Antalya is een van de meest populaire badplaatsen van Antalya, gelegen in het zuidwesten van het land aan de Middellandse Zee. In het historische centrum kun je veel pleinen en moskeeën bezoeken, waaronder de Yivli Minare Moskee. Natuurliefhebbers moeten in het Karaalioglu Park zijn, of bij de Watervallen van Düden, even buiten het centrum van Antalya.

Informatie over Antalya

Beste foto's & tips van Antalya

'453522' door MarioBentvelsen '453522' door MarioBentvelsen

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Düden Waterval

MarioBentvelsen

Je kunt van Antalya denken wat je wilt, maar dit natuurschoon verwacht je er misschien niet: de Düden Watervallen. Ze bestaan uit de hoog en laag gelegen watervallen, ongeveer 12 kilometer uit elkaar. De hoge watervallen heb ik niet bezocht - dat zat niet in ons reisschema - maar schijnen ook erg mooi te zijn. De lage watervallen storten zich van een hoge klif in de Middellandse Zee. Op de foto een bovenaangezicht van die waterval.

'514557' door Jenny '514557' door Jenny

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Onderste Düden...wate

Jenny

Ca. 10 km ten noorden van Antalya bevindt zich de bijna 28 meter hoge “Bovenste Düden waterval”. De waterval, waar je ook achterlangs kunt lopen, ligt in een prachtig natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken. De Düden rivier ontspringt in het Taurusgebergte en mondt uiteindelijk uit in zee. De rivier loopt niet zomaar rustig de zee in, het water stort van een hoogte van zo’n 40 meter naar beneden. Dit is de “Onderste Düden waterval” en is het beste te bewonderen vanaf een boot. Een rondvaart is o.a. te boeken in de pittoreske haven van Antalya. Let goed met welke boot je gaat, wij belandden op een discoboot en stuiterden na afloop nog een flink poosje na!! Nog een tip; een erg leuk hotel om te overnachten is Alp Pasa in het oude centrum van Antalya (www.alppasa.com). Het hoofdgebouw stamt uit het midden van de 18e eeuw, heel sfeervol!

'486941' door jysta '486941' door jysta

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Waterval

jysta

Als je Antalya wilt bezoeken mag je de Duden waterval niet overslaan. Gelegen op 8 km ten noordoosten van het centrum van Antalya en gelegen naast een leuk aangelegd park nagenoeg in een buitenwijk van de stad. Het is de enige waterval die in zee uitkomt en alleen dat maakt hem al bijzonder.Het water klettert zo'n 40 meter naar beneden.

Laat kaart zien