Bodrum

Bodrum is een populaire badplaats aan de zuidwestkust van Bodrum. Het ligt tegenover het Griekse eiland Kos. Bezienswaardig in Bodrum zijn de karakteristieke windmolens, het Griekse theater, de stadswallen uit de tijd van Alexander de Grote, de Petrusburcht en de fundamenten van het Mausoleum van Halikarnassos.

Informatie over Bodrum

Beste foto's & tips van Bodrum

'494778' door pkoelewijn '494778' door pkoelewijn

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Windmolens

pkoelewijn

Als je van Kos naar Bodrum vaart, zie je de windmolens hoog op de berg links van de havens staan. Het is leuk om naar die molens te gaan omdat je vandaar een prachtig uitzicht op Bodrum en de burcht hebt. Er zijn in totaal 7 molens, de meeste in zeer slechte staat.

'502867' door Fransvdg '502867' door Fransvdg

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Boodschappen doen in.

Fransvdg

Vanuit Kos (Griekenland) ben ik met de veerboot naar Bodrum in Turkije gevaren. Dat duurt, afhankelijk van de maatschappij die je kiest, ruim een uur. Op een dagexcursie naar Bodrum kun je veel doen: historische bezienswaardigheden bekijken, shoppen, naar de markt en ik had ook nog tijd voor een hammam. Deze foto maakte ik op weg naar de markt. Voor vluchtelingen is de overtocht Bodrum - Kos veel lastiger. Ik heb in oktober 2014 gezien hoe twee Syriërs vlak voor vertrek uit Bodrum van boord werden gehaald. Zij zullen dus waarschijnlijk, met gevaar voor eigen leven, Europa illegaal zien binnen te komen. Nu in augustus 2015 is de situatie echt nijpend aan het worden op Kos. Iedereen onbeperkt naar Europa laten komen leidt tot grote, nieuwe problemen. Maar mensen laten verkommeren is niet humaan........Ik vraag me echt af hoe dit probleem opgelost moet gaan worden. Zelf kies ik voor meer humanitaire hulp in de landen van herkomst. Maar ook dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, helaas.

'495653' door pkoelewijn '495653' door pkoelewijn

TurkijeBodrum

TurkijeBodrum

Bodroevend

pkoelewijn

Ik heb al eerder de windmolens van Bodrum laten zien. Het waren er 3 waarvan er 1 gerestaureerd was. Op deze foto de overige 4. Een bedroevend zooitje. Het plekje waar ze staan is echter toch de moeite waard om te bezoeken. Je hebt alom prachtige uitzichten over de stad, de haven en de zee.

Laat kaart zien