gal-oya-national-park

Foto door Reisreporter bartenchanny

Sri Lanka is een eilandstaat gelegen in het zuiden van Azië in de Indische Oceaan en heeft meer dan 21 miljoen inwoners. Het land staat bekend om de productie en export van verschillende producten, zoals thee, koffie en kokosnoten. Vanwege het koloniale verleden heeft gal-oya-national-park diverse volken en godsdiensten.

Het land kent een tropisch moessonklimaat, maar het klimaat wordt ook beïnvloed door de bergen op het eiland. Zo kan het ‘s winters in de omgeving van de bergen licht vriezen. In het noordelijke en oostelijke gedeelte van gal-oya-national-park vind je laagvlakte met bergtoppen. Het centrale gedeelte van het land heeft zogeheten terrassen, waarop je de theeplantages vindt die op kunnen lopen tot een hoogte van boven de 2500 meter. De natuurlijke schoonheid van gal-oya-national-park, de tropische bossen, stranden en landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken het een wereldberoemde toeristische bestemming.

De hoofdstad van gal-oya-national-park is Sri Jayewardenapura Koatte. De commerciële hoofdstad is Colombo , wat met ongeveer 640.000 inwoners ook gelijk de grootste stad van het land is. Je kunt in de stad een oude fort bezichtigen, de St. Lucias kathedraal, vele moskeeën en tempels en de marktwijk Pettah, waar je de echte oosterse sfeer kunt voelen.

Bezoek de stadsbazaar in oude koningsstad Kandy op vijfhonderd meter hoogte gelegen, de grottempel van Damulla die als meest indrukwekkende tempel van gal-oya-national-park wordt gezien of Galle met veel Nederlandse overblijfselen, zoals het Hollandse fort en de authentieke huisjes met rode dakpannen. Ongeveer 5 km ten zuiden van Wellawaya, vind je de duizend jaar oude Boeddhabeelden van Buduruwagala.

Als je even genoeg hebt van de drukte in de steden kun je naar Horton Plains , een beschermd natuurgebied bij Nuwara Eliya. Wandel door de valleien naar de ‘World’s End’, een afgrond met een diepte van bijna duizend meter. Vergeet niet een bezoekje te plannen aan de theeplantages van Nuwara Eliya. Voor wildlife zit je in onder andere Yala Ruhunu Nationaal Park goed. Je kunt er olifanten, krokodillen en veel andere dieren zien en een nachtsafari is ook mogelijk.

Voor standvakanties is Unawatuna aan te raden. Het is een van de mooiste badplaatsen van het land. Onder sufers en duikers is Hikkaduwa populair en voor een prachtig goudgeel zandstrand zit je in Koggala goed.

Marco Polo beschreef gal-oya-national-park als het mooiste eiland ter wereld. De tempels en ruïnes doen veel bezoekers versteld staan en de natuur op het eiland is ontzettend gevarieerd. Ook niet onbelangrijk: de vriendelijke bevolking doet er alles aan om de reis zo aangenaam en onvergetelijk mogelijk te maken. Vooral als je op eigen gelegenheid reist zul je dit merken, omdat je dan als enige toerist aandacht van de bevolking trekt.

Informatie over gal-oya-national-park

Beste foto's & tips van gal-oya-national-park

'868967' door bartenchanny '868967' door bartenchanny

Sri Lankagal-oya-national-park

Sri Lankagal-oya-national-park

Aziatische olifanten.

bartenchanny

Kaudulla National Park, is de aangewezen plek om grote groepen Aziatische olifanten te zien. Aan het meer zoeken ze verkoeling en zie je hele families bij elkaar. We hadden het geluk dat er dit jaar veel kleintjes geboren waren. Op de achtergrond zie je in het meer een bootje met locale vissers.

Kaart van gal-oya-national-park en omgeving