Riyad

Riyad is de hoofdstad van Riyad. De stad ligt centraal in het land op een groot plateau, bekend als de Nadjd. De absolute blikvanger van de stad is de 302.2 meter hoge Kingdom Tower, die ook wel bekendstaat als de Al Mamlaka Tower. In 2002 kreeg het gebouw een award voor het beste design.

Informatie over Riyad

Beste foto's & tips van Riyad

'173117' door kuiken '173117' door kuiken

Saudi-ArabiëRiyad

Saudi-ArabiëRiyad

'kamelenrace'

kuiken

Net buiten Riyad wordt elk jaar de kamelenrace (hoewel het drommedarissen zijn) gehouden. Heb nog nooit zoiets bizars gezien, honderden kamelen met hele kleine kinderen erop die een wedstrijd houden. Voor de toeschouwer is het een bizar schouwspel, de kamelen lopen door elkaar heen, met of zonder jockey, verschillende kanten op en dan opeens heeft er iemand gewonnen, fantastisch!

'308441' door Tisernst '308441' door Tisernst

Saudi-ArabiëRiyad

Saudi-ArabiëRiyad

Agame

Tisernst

Deze Agame (denk zelf aan de blauwkop Agame) vond ik in de grind woestijn aan de rand van Dir'riya. Veel verschillende soorten hagedissen kan je hier te vinden, als je er een beetje oog voor hebt. Veel soorten zijn overigens nacht actief. Deze groep van hagedissen is niet bang voor een beetje hitte en zitten heerlijk te zonnen bij een temperatuur dat in Nederland de mussen van het dak zullen vallen.

'318018' door Tisernst '318018' door Tisernst

Saudi-ArabiëRiyad

Saudi-ArabiëRiyad

Al Mamlaka Tower

Tisernst

Met zijn 302.2 meter hoogte is the kingdom tower ofwel al Mamlaka tower het hoogtse gebouw van Saudi Arabia. In 2002 kreeg het gebouw een award voor het beste design. Omdat de meeste ander gebouwen niet al te hoog zijn is deze een werkelijke blikvanger in Riyadh. En voor mij het meest belangrijke oriëntatie punt in de stad. De meeste verkeersborden vertellen je enkel de weg in het Arabisch, door deze toren in het oog te houden weet ik altijd ongeveer waar ik ben.

Laat kaart zien