Saudi-Arabië image

Saudi-Arabië


Reisgids

Saudi-Arabië
Azië
Jeroenkleiberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Saudi-Arabië heeft een grote aantrekkingskracht op veel reizigers. Eens een exclusieve club voor enkele uitverkorenen zoals pelgrims die naar Mekka gaan, oliesjeiks uit Texas en contractwerkers uit de hele wereld, nu toegankelijk voor bezoekers met speciale visa. De kosten zijn hoog, de voorwaarden intimiderend, maar het gevoel om ook daadwerkelijk in dit overweldigende olieland te zijn, is niet te overtreffen. Genoeg vermaak voor de onverschrokken reizigers: souks, een bijbelse zee en de Arabische gastvrijheid krijg je erbij.

Reisinspiratie

Van onze community

Licht in het duister
Licht in het duister
Saudi-Arabië
Jeroenkleiberg
Het perfecte plaatje in Saudi-Arabië
Het perfecte plaatje in Saudi-Arabië
Saudi-Arabië
Jeroenkleiberg
The Edge of the World
The Edge of the World
Riyadh Province
Jeroenkleiberg

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Saudi Arabië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Saudi Arabië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Saudi-Arabische Riyal (SAR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Saudi-Arabië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Saudi-Arabië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Saudi-Arabië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type FStekker type G
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Saudi-Arabië is Riyad.
  Het oppervlak van Saudi-Arabië is 2,9x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.