Punjab

Punjab is een provincie van Punjab en is samen met de Indiase staat Punjab onderdeel van de gelijknamige landstreek. Naast de hoofdstad Lahore zijn andere grote steden; Faisalabad, Toba Tek Singh, Pir Mahal, Gujranwala en Bahawalpur. Als je in Wagah bent, zorg dan dat je aanwezig bent bij de Border-Closing Ceremony.

Informatie over Punjab

Beste foto's & tips van Punjab

'351540' door ejbaaijens '351540' door ejbaaijens

PakistanPunjab

PakistanPunjab

Respect!

ejbaaijens

In de Punjab liggen tussen de rijstvelden en kanaaltjes, kleine rustige dorpjes. In een van die dorpen kwam ik deze vrouw en haar 2 kinderen tegen. Ik vroeg met 3 woorden Urdu of ik een foto mocht nemen. Dat mocht! Eén van de kinderen vond het wat eng. De vrouw had een volle waterkan op haar hoofd. Zwaar werk! Al lijkt het alsof het heel licht is. Respect! (genomen in 1997, helaas nog niet digitaal)

'216011' door hetmoment '216011' door hetmoment

PakistanPunjab

PakistanPunjab

Multan kunstschilder

hetmoment

Deze man in Multan, de stad ten zuiden van Lahore, verdient de kost met het heel kunstzinnig beschilderen van attributen die gemaakt zijn van kamelenhuid. In dit geval de lampekappen. De huid laat voldoende licht door voor een mooi diffuus licht. Multan is en vrij orthodoxe stad en volkomen vrij van westerse invloeden. Overigens is de foto gemaakt van een in 1971 gemaakte dia die recentelijk is gedigitaliserd.(als ik het goed zeg met 4000 dpi)

'1105086' door Maria de kimpe '1105086' door Maria de kimpe

PakistanPunjab

PakistanPunjab

Pakistani streetlife

Maria de kimpe

In het gebied murree waan je je het ene moment in Z.O. azie en het andere moment in het midden oosten! Wat een diversiteit! Prachtige natuur, geweldig eten en enorm gastvrije mensen! Dit gebied is met de auto goed te bereiken vanaf Islamabad.

Laat kaart zien