Pakistan image

Pakistan


Reisgids

Pakistan
Azië
Zwijnenburg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

In Zuid-Azië, grenzend aan India, Iran, Afghanistan en China, ligt Pakistan. Oorspronkelijk maakte Pakistan met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië, later werd het Indiase subcontinent verdeeld in India en Pakistan. In 1971 werd Oost-Pakistan het onafhankelijke Bangladesh. Het landschap valt grofweg te verdelen in drie gebieden. In het noorden vind je de drie grootste bergketens ter wereld, de Hindu Kush, het Karakoramgebergte en de Himalaya.

In het zuidwesten ligt het uitgestrekte, maar dunbevolkte plateau van Baluchistan. Daarnaast zijn er de Punjab- en Sindvlaktes van de rivier de Indus. Behalve deze drie gedeeltes bestaat Pakistan hoofdzakelijk uit kale bergen en dorre plateaus, ook vind je er archeologische plaatsen, indrukwekkende monumenten en kleurrijke bazaars. Pakistan is vooral geschikt voor avontuurlijke reizigers. Echter: in bepaalde delen van het land kunnen zelfs oude reizigersrotten beter niet komen, in verband met binnenlandse politieke spanningen en grensconflicten. Raadpleeg de lokale media voor de actuele situatie.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Noodweer op komst nabij de Baltoro Gletjer
Noodweer op komst nabij de Baltoro Gletjer
Noord Hoogland Pakistan
Satika
Kalash meisje
Kalash meisje
Noord Hoogland Pakistan
Ingridkoedood
Ontmoeting
Ontmoeting
Noord Hoogland Pakistan
Fietser

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Pakistan:

  - Buiktyfus 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Pakistan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: pakistaanse rupee (PKR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Pakistan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Pakistan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Pakistan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • Tijdsverschil: 4 uur later
  De hoofdstad van Pakistan is Islamabad.
  Het oppervlak van Pakistan is 1,2x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Urdu.