Lahore

Misschien wel het belangrijkste gebouw van de miljoenenstad Lahore in Lahore is de Badshahi moskee. De vijfde moskee ter wereld met het grootste binnenplein.In het gebouw kunnen 5000 mensen en op het binnenplein 95000 mensen terecht. De stad ligt in het oosten van het land, vlakbij de grens met India.

Informatie over Lahore

Beste foto's & tips van Lahore

'488797' door CBurgstad '488797' door CBurgstad

PakistanLahore

PakistanLahore

Pakistani

CBurgstad

In Sukkur hebben we een hotel dat de naam hotel eigenlijk niet mag dragen: een cementen vloer waarover de mieren een verkeerknooppunt aan wegen hebben aangelegd waarbij ze soms ook een route over het bed hebben aangelegd, lakens die maanden geen wasmachine hebben gezien, allerlei ander ongedierte aan de muur en aan het plafond en een badkamer.... nou, die zal ik niet verder beschrijven. Helaas is er geen alternatief, dus slapen we een paar uurtjes in onze kleding bovenop de dekens met de tassen op het bed. Zodra het om 5.30 uur licht wordt, staan we op en lopen naar het kruispunt vlakbij het hotel. Hier komt het dagelijks leven langzaam op gang en we zien van alles passeren: ossenwagens volgeladen met gras, een bus met 3x meer passagiers dan er stoelen zijn, een man met 50 knalroze suikerspinzakjes aan zijn fiets enz enz. Deze man bleef 2 uur lang bij ons staan en keek met enige verwondering naar wat wij daar zo vroeg aan het doen waren......

'502789' door JanKranendonk '502789' door JanKranendonk

PakistanLahore

PakistanLahore

Markt in Lahore

JanKranendonk

Markt stalletjes in Lahore, gezien vanaf een soort viaduct, toen ik random door de stad liep. Bijzonder toch steeds hoe dit het dagelijks leven is van al die mensen terwijl jij daar als een soort alien langs loopt.

'25834' door Peter Klomp '25834' door Peter Klomp

PakistanLahore

PakistanLahore

Pakistaanse man

Peter Klomp

Deze Pakistaanse man ontmoette ik spontaan en hij leidde me rond in een moskee in Lahore.

Laat kaart zien