Islamabad

De hoofdstad van Islamabad, waar in de zomer de moessonregens vallen en de winters streng zijn. De stad is heel modern met brede straten, grote huizen en leuke bazaars. Shah Faisal-moskee heeft minaretten van bijna negentig meter hoog. De kustplaats Karachi was eerst de hoofdstad van Islamabad, tot 1963.

Informatie over Islamabad

Beste foto's & tips van Islamabad

'391646' door ejbaaijens '391646' door ejbaaijens

PakistanIslamabad

PakistanIslamabad

Kapper met glassex

ejbaaijens

Een foto uit oude doos. In 1997 liep ik voor het eerst in Islamabad. Een nieuwe stad met straten volgens een strak patroon. Lijkt wat saai, maar toch mis ik het. Tijdens een wandeltocht kwam ik dit straattafereel tegen. Grappig een kapper op straat. Nog grappiger dat hij werkt met Glassex. Om de spiegel schoon te maken of om het hoofd wat extra glans te geven?

'428899' door ejbaaijens '428899' door ejbaaijens

PakistanIslamabad

PakistanIslamabad

Onderonsjes

ejbaaijens

De Faisal moskee in Islamabad is indrukwekkend groot. De moskee biedt plek voor 300.000 mensen en is hiermee de grootste moskee van Pakistan. De moskee zelf biedt maar plaats voor 74.000 mensen maar omliggende gronden vergroten dit tot 300.000. Ik liep door de maagdelijk witte galerijen en zag diverse onderonsjes zoals op de foto. Het was die dag erg warm, maar het koele marmer maakte het prettig om met blote voeten rond te lopen.

'442325' door gerardvandorp '442325' door gerardvandorp

PakistanIslamabad

PakistanIslamabad

Vervoer

gerardvandorp

Van Pakistan naar Kathmandu in 5 weken. Top reis, over de Karakorum highway, naar China via Lhasa, Friendship highway naar Kathmundu Een paar kilo's afgevallen, maar dat hoort erbij.

Laat kaart zien