Pokhara malaria

Is er malaria in Pokhara en wat zijn de malaria gebieden Pokhara? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Pokhara, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Pokhara. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Pokhara verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Pokhara om te zien of jouw Pokhara reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Pokhara is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Pokhara

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Pokhara.  

Informatie over Pokhara

Beste foto's & tips van Pokhara

'148184' door gorke '148184' door gorke

NepalPokhara

NepalPokhara

Panorama

gorke

Pokhara is na Kathmandu wellicht de bekendste en meestbezochte stad in Nepal. De stad, eigenlijk een groot dorp, ligt in een gebied dat gezegend is met een bijzonder grote natuurlijke schoonheid. Pokhara ligt heel beschermd in het dal van de Seti rivier, op een hoogte van ongeveer 880 meter, waardoor de temperatuur er ook in de herfst en winter uiterst aangenaam is. Vlak achter het dorp rijzen de majestueuze toppen op van de Machhapuchhare (de "Fishtail" mountain, 6997 m) en het Annapurnamassief (hoogste top 8078 m). In de onmiddellijke omgeving liggen enkele mooie meren, waarvan Fewatal het bekendste is.

'237817' door Jan-Petra '237817' door Jan-Petra

NepalPokhara

NepalPokhara

Phewa meer

Jan-Petra

Pokhara ligt op 850m hoogte en is een leuk toeristenstadje met winkels, hotels, restaurants en reisbureautjes. Bij helder weer heb je vanaf hier al mooi uitzicht de Himalaya reuzen. Dit is de zonsondergang bij het Phewa meer bij Pokhara. Een mooi meer met prachtige gekleurde bootjes

'508312' door reysigers '508312' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Haar wasje

reysigers

De naam Pokhara is afgeleid van het Nepalese woord "pokhari" wat "meer" betekent. De stad Pokhara ligt dus in de vallei van de meren. Deze vallei is één van de meest pittoreske plaatsen in Nepal. Deze vrouw is wast haar kleding aan het Phewa meer. Deze bootjes kan je met meerdere mensen of alleen aan het meer huren. Het is een fascinerende ervaring.

Laat kaart zien